FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 27. studenoga

ZAGREB, 27. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 27. studenoga.
ZAGREB, 27. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 27. studenoga.

JASENOVAC - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Vlade Ivo Sanader sudjelovat će u svečanom otvaranju novog stalnog postava Memorijalnog muzeja Spomen područja Jasenovac i Obrazovnog centra Jasenovac (Spomen područje Jasenovac u 12 sati). Očekuje se pozdravno obraćanje Nataše Jovičić, ravnateljice JUSP Jasenovac. Predsjednici Mesić, Šeks i Sanader nazočnima će se obratiti kraćim govorima te će se nakon razgledavanja Memorijalnog muzeja zajedno s potpredsjednicima Sabora Lukom Bebićem i Matom Arlovićem susresti s autorima i stručnim timom koji je radio na projektu obnove Memorijalnog muzeja Spomen područja Jasenovac i Obrazovnog centra. Nakon toga će dati izjave za medije u Obrazovnom centru Jasenovac. Mesić, Šeks i Sanader položit će vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika Cvijet (u 13,30 sati)

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić gost je u emisiji Hrvatskog radija "S Predsjednikom uz kavu" (Hrvatski radio, 1. program u 15,30 sati)

ZAGREB - Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora, Središnji državni ured za upravu i Misija OESS-a u RH održat će okrugli stol o temi: "Provedba članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina: prijam u službu u upravnim tijelima jedinica lokalne i područne samouprave (dvorana Ivana Mažuranića od 10 do 13 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog hrvatskog sindikata o temi "Ministre ne tjerajte nezaposlene na rad u crno zbog niske naknade za nezaposlenost! - prije donošenja Državnog proračuna za 2007. tražimo povećanje najviše naknade za nezaposlenost" (Trg Francuske Republike 9 u 10,30 sati)

ZAGREB - Hrvatski školski sindikat Preporod, Sindikat obrazovanja EU 21, Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu održat će tiskovnu konferenciju o temi "Nevjerica, nezadovoljstvo i razočaranje u školama" (Petrinjska 2 u 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare na Gradskog odbora HDZ-a kojoj će se članovi županijskog odbora i saborski zastupnici očitovati o optužbama koje proteklih dana stižu na račun HDZ-a i predsjednika stranke Ive Sanadera (Gundulićeva 21 a u 10 sati)

ZAGREB - Hrvatsko kulturno vijeće poziva na tribinu "Osude zločina komunizma - stvarna ili deklarativna". Na tribini će se govoriti o zločinima u 50-godišnjem razdoblju jugokomunizma, a namjera organizatora je provesti argumentiranu i otvorenu raspravu kako o jugokomunističkim zločinima tako i o komunističkom naslijeđu u današnjem društvu, najavila je voditeljica tribine Ljerka Mintas Hodak. Hrvatsko kulturno vijeće pozvat će sve nadležne institucije vlasti u RH da poduzmu konkretne korake u osudi zločina. O komunističkim zločinima govoriti će dugogodišnji zatočenik komunističkih zatvora Marko Veselica, gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović, ustavni sudac Milan Vuković, povjesničar Josip Jurčević, dugogodišnja hrvatska politička emigrantica Zdravka Bušić i bivša dopredsjednica hrvatske Vlade Ljeraka Mintas Hodak. (Hrvatska kulturna zaklada i Hrvatsko slovo, HBZ bb u 18 sati)

ZAGREB - Proslava 15 godina Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" (Opatička 18 u 9 sati)

ZAGREB - Konferencija za tisak u povodu promocije knjige Dramske biblioteke Gavella "Majstor i Margarita" i predstavljanja nove premijere "Majstora i Margarite" Mihaila Bulgakova u režiji Ozrena Prohića (GDK Gavella, Frankopanska 10 u 12 sati)

RIJEKA - Konferencija za novinare povodom premijere Matišićevog "Ničijeg sina" (HNK Ivana pl. Zajca u 9,30 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙