FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 26. studenog 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 26. studenog 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

RIM - Papa Benedikt XVI. pozvao je vjernike, tijekom nedjeljnog angelusa na Trgu svetog Petra, da ga prate molitvom tijekom njegova pohoda Turskoj od 28. studenoga do 1. prosinca. Angelus je Papa posvetio Isusu Kralju koji je Ljubav i Istina, a "ni ljubav niti istina se nikada ne mogu nametnuti". Benedikt XVI. je, praktički, time ponovio ono što je kazao tijekom posjeta Njemačkoj na sveučilištu, kada je govorio kako se silom ne smije širiti vjera. Papa je kazao kako će ići u posjet Turskoj i već sada upućuje pozdrav "dragom turskom narodu, bogatom poviješću i kulturom". Papa je kazao da tom narodu i njegovim predstavnicima izražava "osjećaje poštovanja i iskrenog prijateljstva".

GAZA - Izraelski premijer Ehud Olmert je izjavio u nedjelju da je spreman pružiti šansu primirju s palestinskom samoupravom, unatoč tome što su ga prekršile neke palestinske oružane skupine koje su ispalile rakete na izraelski teritorij. "Bilo je kršenja primirja, ali naredio sam vojsci da ne reagira, da dokaže suzdržanost", dodao je i naglasio da je uzeo u obzir "mogućnost da se primirje ne primjeni u potpunosti". Olmert je govorio nedugo nakon što su oružani ogranci Islamskog džihada i Hamasa iz pojasa Gaze ispalili rakete na Izrael, jedan sat nakon što je službeno primirje stupilo na snagu.

QUITO - Birališta su otvorena u nedjelju ujutro u Ekvadoru za drugi krug predsjedničkih izbora koji suprotstavlja kandidata ljevice Rafaela Correu, bliskog venezuelanskom predsjedniku Hugu Chavezu, i milijardera desnice Alvara Nobou. Suprotno svakom očekivanju, 56-godišnji Noboa koji obećava da će ohladiti diplomatske odnose s Kubom i Venezuelom, poveo je u prvom krugu s 26,8 posto glasova nasuprot, 22,8 posto za 43-godišnjeg Correu. Konačni rezultat mogao bi biti tijesan. Prema zadnjem ispitivanju objavljenom u subotu navečer, Correa bi mogao pobijediti s 54 posto namjeravanih glasova ispred suparnika koji bi dobio njih 46 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙