FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 25. studenog 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 25. studenog 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Vlada i sindikati obrazovanja trebali bi u 17 sati u Banskim dvorima potpisati sporazum o plaćama, izvijestio je Vladin ured za odnose s javnošću. Predstavnici Vlade i triju sindikata, koji su organizirali trodnevni štrajk u prosvjeti, od jutros su pregovarali o zahtjevu sindikata za povećanjem plaća zaposlenima u obrazovnom sustavu, a u pregovore se uključio i premijer Ivo Sanader. Dogovor je napokon postignut, a o detaljima sporazuma saznat će se prigodom njegova potpisivanja, rečeno je iz Vladina ureda.

ZADAR - Predsjednik HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta danas je na konferenciji za novinare u Zadru istaknuo da odbacuje svaki pokušaj dovođenja u sumnju izbornih rezultata na 7. stranačkom saboru te da se lažima želi unijeti razdor u tu stranku. Glavna tema čelnika zadarskoga Županijskog odbora HDZ-a bila je državni proračun za iduću godinu i novac koji će iz njega biti uložen u tu županiju, no prije toga izjavili su da nisu istinite optužbe saborskog zastupnika Ivana Drmića (HDSSB) o tome da su lažirani rezultati na tim stranačkih izborima. Na tom je saboru za predsjednika HDZ-a izabran Ivo Sander. Član zadarskoga Županijskog odbora HDZ-a Željko Šoša izjavio je da kao sudionik svih općih sabora HDZ-a može odgovorno reći da su Drmićeve optužbe najobičnije insinuacije.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan rekao je danas na izbornoj skupštini stranačkoga Socijaldemokratskog foruma žena da je Hrvatska u izbornoj godini i da očekuje pobjedu svoje stranke na parlamentarnim izborima kako bi "Hrvatska išla dalje". Ocijenio je da je hrvatsko društvo suočeno s pokušajima vraćanja unazad u upravljanju društvom, gospodarskom rastu, kada je riječ o pravednosti, zaustavljanju korupcije i organiziranog kriminala, pa i konzervativnoj svijesti koja se, kako je rekao, nije iselila iz Hrvatske.

ZAGREB - Mladi HNS-a organizirali su danas tribinu pod nazivom "Kad mrtvi glasuju (dvaput)" o biračkim popisima, njihovoj neažurnosti te pravu javnog uvida u njih, o čemu je govorila i predsjednica stranke Vesna Pusić. Ona je ustvrdila da nije predviđen postupak ažuriranja popisa birača iako su oni javni i podložni promjeni te da su nedostupni u pisanom obliku ili na CD-u, a ne mogu ih dobiti ni kandidati na izborima. HNS zato traži da se to pitanje uredi i da svi koji se kandidiraju na izborima mogu odbiti popis birača u nekom obliku. Odgovarajući na upit o glasovanju dijaspore u Hrvatskoj, Vesna Pusić je rekla da njezin status treba mijenjati jer ne plaća porez u Hrvatskoj niti živi po zakonima na čije donošenje posredno utječe, pri čemu je dodala kako ima više modaliteta za rješavanje tog pitanja.

DUBROVNIK - Po nalogu USKOK-a, danas je dubrovačko-neretvanska policija u Istražni centar Županijskoga suda u Splitu privela Mirsada Agovića (29) iz Blata na Korčuli i Kristinu Dragojević (26) iz Vele Luke pod sumnjom da su dio korčulanskoga narko-lanca. Po riječima načelnika Ureda načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivana Kukrike, oni su uhićeni pod sumnjom da su dio organizirane skupine koja se bavila preprodajom opojnih droga na Korčuli u protekle tri godine.

SPLIT - U Brodosplitu je danas svečano porinut šesti tanker, nosivosti 75.000 bruto registarskih tona, koji se gradi za švedskog naručitelja "Marinvest Shipping AB". To je šesti tanker ove godine i drugi od ukupno četiri koji se grade za tog švedskoga brodara u sklopu Panamax programa. Obilježje te serije tankera jest instalirani uređaj "Take me home" kojim se povećava sigurnost broda te "Green passport", koji jamči sve prihvaćene svjetske ekološke standarde. Nakon porinuća tankera za "Marinvest Shipping AB" položena je kobilica za novi tanker nosivosti 65.000 bruto registarskih tona s dvostrukom strojarnicom, koji se gradi za švedsku tvrtku "Concordia Martime AG".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙