FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 25. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Štrajk u obrazovanju se nastavlja, ali i pregovori, izjavio je sinoć predsjednik Velikoga vijeća Sindikata znanosti i visokoga obrazovanja Hrvatske Vilim Ribić nakon višesatnoga sastanka povjerenika triju sindikata obrazovanja koji su u štrajku. Izjavio je da se na sastanku raspravljalo o najnovijoj ponudi Vlade koja je s roka od deset godina skraćena na sedmogodišnje usklađivanje plaća. Prema toj najnovijoj ponudi Vlada je, osim šest posto rasta osnovice u iduće tri godine, sindikatima ponudila i poseban dodatak na plaću, no detalji ponude nisu poznati. Kasno sinoć Vlada je izrazila i spremnost da taj rok skrati za još jednu godinu, ali sindikati inzistiraju na svojemu početnom traženju, odnosno na petogodišnjem usklađivanju plaća, potvrdio je Ribić.

ČAKOVEC - Na osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka sinoć je naletio je teretni vlak koji je prometovao na relaciji Čakovec-Varaždin. Nesreća se dogodila na prijelazu koji je obilježen znakom Stop i Andrijinim križem. Na mjesto događaja izašla je istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda Nevenka Bogdanović koja s djelatnicima PU međimurske obavlja očevid. Ove godine na međimurskim je prometnicama smrtno stradalo 19 osoba.

ZAGREB - Nikola Tesla bio je veliki znanstvenik, ali i više od toga jer je svoja znanstvena otkrića odmah primijenio i tako unaprijedio život ljudi, rekao je državni tajnik za visoko školstvo Slobodan Uzelac na Teslinoj večeri održanoj sinoć u Muzeju Mimara. Taj je zagrebački muzej večeras bio mjesto susreta s Teslinim znanstvenim genijem i vizionarstvom u kontekstu razvoja Hrvatske a u organizaciji Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ). Susret je dio opsežnoga programa obilježavanja 150. godišnjice rođenja u 2006. koja je proglašena Teslinom godinom.

ZAGREB - Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u petak navečer su dodijeljene 14. tradicionalne nagrade Hrvatskoga glumišta. Nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje dodijeljene su dramskom umjetniku Borisu Pavleniću i dugogodišnjoj dramskoj umjetnici i spisateljici Elizi Gerner. Nagrade Hrvatskoga glumišta dodijeljene su u 24 kategorije u koje spadaju najbolje od dramskih, lutkarskih, dječjih, plesnih, radio i mjuzikl predstava koje su premijerno izvedene u prošloj kazališnoj sezoni.

ĐAKOVO - Srećku Lipovčanu i Gordanu Nuhanoviću, laureatima ovogodišnjih 9. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara održanih u Đakovu krajem lipnja, sinoć su na naknadnoj svečanosti dodijeljene nagrade "Julije Benešić". Nagrada "Julije Benešić" Lipovčanu je pripala za njegovu knjigu kritika "Vrijeme nevremena". Riječ je o zbiru pogleda, kritičkih zapisa i polemika o kazalištu i književnosti, objavljenom 2006. u Maloj knjižnici Društva hrvatskih književnika. Gordanu Nuhanoviću uručena je Povelja uspješnosti "Julije Benešić" za njegov niz književnih kritika objavljenih u tiskanim medijima i HTV-ovoj emisiji "Pola ure kulture".

ŠIBENIK - Izložba slika i skupltura pod nazivom "Umjetnici Jurjevoj katedrali" otvorena je jučer u galeriji i studiju Svetog Krševana u Šibeniku. Postav sadrži izbor djela nastalih u sklopu likovne kolonije održane od 7. do 13. kolovoza u Šibeniku i doniranih radova umjetnika koji nisu mogli sudjelovati u radu kolonije. Šibenski biskup monsinjor Ante Ivas inicirao je održavanje kolonije i izložbe radi prikupljanja novca za izuzetno zahtjevnu zaštitu i restauraciju katedrale, kao i za obogaćenje njezinog umjetničkog fundusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙