FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 20 studenoga

ZAGREB, 20. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak 20. studenoga.
ZAGREB, 20. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak 20. studenoga.

OVČARA - Novinarsko-književnim susretom "Grad - to ste vi", koji će se održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vukovaru, odat će se počast novinaru i ratnom izvjestitelju Hrvatskog radio Vukovar, Siniši Glavaševiću, kojeg su srpski agresori ubili na Ovčari 20. studenoga 1991. (u 9,30 sati)

Komomemorativnim skupom te misom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, gdje je 1991. srpski agresor osnovao sabirni logor, odat će se počast logorašima ubijenima na Veleprometu (u 10,50 sati).

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na Ovčari obilježit će se 15 godina od smaknuća 200 ranjenika i civila, odvedenih iz vukovarske bolnice i pogubljenih na Ovčari 20. studenoga 1991. (u 12,30 sati).

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. završit će u 13 sati otvorenjem Spomen-doma "Ovčare", čiju je izgradnju financirao grad Zagreb u spomen na ubijene žrtve na Ovčari. Spomen dom otvorit će izaslanica Vlade, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kosor i Bandić će potom otvoriti dionicu ceste Ovčara-Grabovo, čiju je izgradnju financirala Vlada RH.

ZAGREB/DUGO SELO/SVETI IVAN ZELINA - Predsjednik Stjepan Mesić susrest će se sa članovima Poglavarstva Zagrebačke županije (sjedište Zagrebačke županije, Vukovarska 72, u 11 sati). Nakon toga posjetit će Osnovnu školu "Dugo Selo", poslovnu zonu "Sveta Helena" u Sv. Ivanu Zelini te pogon tvrtke "Kudelić" i mljekaru "Euromilk".

ZAGREB - Svečana promocija Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010. koju će predstaviti predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin, direktor Grupe SELECTIO Nenad Bakić, dekanica Fakulteta političkih znanosti Smiljana Leinert-Novosel, koordinatorica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka (Hotel Esplanade, Smaragdna dvorana, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Matice hrvatskih sindikata, (Hrvatski učiteljski dom, Trg maršala Tita 4, u 11 sati).

ZAGREB - SDP i TiM press d.o.o. predstavljaju knjigu Vice Vukova "Moji pariški zapisi: Jugoslavenska koncepcija miroljubive koegzistencije", na kojoj će govoriti i predsjednik SDP-a Ivica Račan, (središnjica SDP-a, Iblerov trg 9, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Demokratskog centra (DC) na kojoj će predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt govoriti na temu "Što sve sadrži EU izvješće o napretku Hrvastke u 2006., najvažnije primjedbe koje Vlada izbjegava reći javnosti". Član predsjedništva DC-a Borna Bebek govorit će na temu "Hoće li građani biti izigrani na kupovini dionica INA-e" (prostorije stranke, Ilica 48, u 11 sati).

OPATIJA - Predstavnici "Vjesnika" objelodanit će na konferenciji za novinare imena dobitnika priznanja za pothvate spašavanja ljudi i imovine na moru "Plave vrpce Vjesnika 2006." (Hotel "Kvarner" u 11 sati). Priznanja će dobitnicima biti uručena 21. studenoga na prigodnoj svečanosti (Kristalna dvorana Hotela "Kvarner" u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Vukovar" čiji je autor predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata koprivničke Podravke (UBIUDR) Mladen Pavković (HNK, u 11 sati).

ZAGREB - Dodjela nagrade "Vicko Andrić" za zaštitu kulturne baštine u Republici Hrvatskoj, (Hrvatski državni arhiv, u 12,30 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal - Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙