FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nedjelju u Iraku najmanje 111 mrtvih

BAGDAD, 19. studenog 2006. (Hina/AP) - Najmanje je 111 osoba ubijeno ili pronađeno mrtvo diljem Iraka u nedjelju u različitim smrtonosnim napadima.
BAGDAD, 19. studenog 2006. (Hina/AP) - Najmanje je 111 osoba ubijeno ili pronađeno mrtvo diljem Iraka u nedjelju u različitim smrtonosnim napadima.

Bombaš samoubojica raznio je svoj kombi u koji je prije toga namamio ljude obećanjima o dobivanju posla, pri čemu su ubijene najmanje 22, a ranjene 44 osobe. Zbog sumnje u suradnju sa samoubojicom, koji je bio iz Sirije, policija je uhitila dva Egipćanina i jednog Iračanina.

U roku od nekoliko sati u pretežito šijitskom dijelu Bagdada Mashtalu eksplodirale su tri bombe, ubivši 11 i ranivši 51 osobu.

U ostalim dijelovima Iraka tijekom dana su ubijene još najmanje 23 osobe, a u trima gradovima pronađena su tijela 56 ubijenih ljudi, od kojih 45 u Bagdadu, među kojima su mnogi bili mučeni.

Uz to, u nedjelju je u Bagdadu otet i irački doministar zdravstva Ammar Al-Saffar, što je dosad otmica najvišeg dužnosnika u Iraku.

"Naoružani muškarci koji su se dovezli u četirima automobilima, ušli u njegovu kuću u sunitskoj četvrti Aadhamiyji i odveli ga. Neki su nosili vojnu odoru", naveli su izvori u službi sigurnosti.

Doministar je šijit, kao i njegov ministar Ali Al-Chemmari, pristaša radikalnog šijitskog vođe Moqtade Sadra.

Otmica visokog državnog dužosnika koji je trebao imati zaštitu, izvedena je nakon kolektivne otmice više desetaka osoba u utorak u ministarstvu prosvjete, a političari i vjerski poglavari različitih opredjeljenja žale se na nedjelotvornost redarstvenih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙