FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Tri, ne četiri" Christophera Doylea

ZAGREB, 16. studenog 2006. (Hina) - Izložba "Tri, ne četiri" australskog redatelja i fotografa Christophera Doylea, posebnog gosta ovogodišnjeg One Take Film Festivala (OTFF), otvorena je večeras u Gliptoteci HAZU.
ZAGREB, 16. studenog 2006. (Hina) - Izložba "Tri, ne četiri" australskog redatelja i fotografa Christophera Doylea, posebnog gosta ovogodišnjeg One Take Film Festivala (OTFF), otvorena je večeras u Gliptoteci HAZU.

Izloženo je 25 Doyleovih fotografija nastalih u stankama na snimanjima filmova. To nisu klasične fotografije s filmskog seta, već je riječ o umjetnikovim impresijama sa snimanja.

Uz fotografije sa scenama iz samih filmova, Doyle je izložio fotografske umjetničke kolaže. Kao i filmovi na kojima je radio, fotografije su mu prepoznatljive po šarenilu i bojama.

U sklopu OTFF-a, koji počinje u petak, 17. studenoga, priredit će se dosad najveća Doyleova svjetska retrospektiva. Prikazat će se šest igranih filmova na kojima je radio kao direktor fotografije i njegov redateljski prvijenac.

Program obuhvaća njegove filmove nastale od osamdesetih do danas - "Nevidljivi valovi", "2046", "Posljednji život u svemiru", "Raspoloženi za ljubav", "Dosta s riječima", "Motel Cactus" i "Tog dana, na plaži".

Na rasporedu je i šest video radova koje je snimio u jednom kadru te dokumentarni film "Christopher Doyle: Promiješan, a ne promućkan" Ricka Farquharsona, koji govori o uzbudljivom Doyleovu životu i snimateljskom radu u Aziji i Hollywoodu.

Christopher Doyle živi i radi u Hong Kongu. Na čak osam filmova surađivao je s Wong Kar Waijem, filmskom legendom i ovogodišnjim predsjednikom žirija canneskog filmskog festivala.

Doyle će otvoriti One Take Film Festival, kada će održati i uvodni govor uoči projekcije omnibusa "Eros". Tijekom Festivala, koji će trajati do 19. studenoga, sudjelovat će na tribinama, projekcijama i ostalim programima OTFF-a.

Izložba u Gliptoteci HAZU bit će otvorena do 29. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙