FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Revizija VIN indeksa: uključeni Dioki, LRH i Slatinska banka

ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Revizija VIN indeksa: uključeni Dioki, LRH i Slatinska banka
ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Revizija VIN indeksa: uključeni Dioki, LRH i Slatinska banka

HINA - Financijski servis

Varaždinska burza danas je objavila da su u redovitoj reviziji indeksa VIN u njegov sastav uključene dionice Diokija, Liburnia Riviera Hotela te redovna dionica Slatinske banke.

Redovita revizija indeksa VIN Varaždinske burze obavljena je u skladu sa Kriterijima za konstrukciju i izračun indeksa VIN.

U reviziji su u sastav VIN indeksa uključene tri nove, te istodobno isključene dvije dionice i to tvrtki Chromos Agro iz Zagreba i Jadranka iz Malog Lošinja.

Broj dionica u sastavu VIN indeksa, koji je u primjeni od danas, revizijom je povećan na 22, pri čemu najveću težinu u izračunu indeksa imaju dionice Ericssona Nikole Tesle (18,72 posto) te Maistre (18,24 posto).

U sastavu VIN-a su još i dionice Belja (7,86 posto), Dom Holdinga (7,49 posto), Zvijezde (5 posto), Luke Rijeka (4,73 posto), SN Holdinga (3,28 posto), Saponije (2,63 posto), Valamar holdinga (2,58 posto) te Viadukta (2,39 posto).

Također, taj indeks čine i dionice rapskog Imperijala, Hotela Makarska, Holdinga Lošinjska plovidba, Podravske banke (redovna), Proficija, ZIF-a Slavonskog, Transadrije, Varteksa te FIMA Validusa, koje imaju udio manji od 2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙