FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael - Hrvatska 3:4

TEL AVIV, 15. studenog 2006. (Hina) - U susretu skupine E kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine reprezentacija Hrvatske je u Tel Avivu pobijedila Izrael 4:3.
TEL AVIV, 15. studenog 2006. (Hina) - U susretu skupine E kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine reprezentacija Hrvatske je u Tel Avivu pobijedila Izrael 4:3.

Ovom pobjedom hrvatska reprezentacija je preuzela vodstvo na ljestvici s 10 bodova iz četiri utakmice. Na drugom mjestu su Rusi s 8 bodova, a zatim slijede Engleska, Makedonija i Izrael s po sedam bodova. Na začelju su Estonija i Andora bez bodova.

Tel Aviv. Stadion Ramat Gan - 35.000 gledatelja; sudac: Eduardo Iturralde Gonzalez (Španjolska)

STRIJELCI: 1:0 Colautti (8), 1:1 (Srna - 35-11m), 1:2 Eduardo da Silva (1:2), 1:3 Eduardo da Silva (55), 2:3 Benayoun (68), 2:4 Eduardo da Silva (73), 3:4 Colautti (89)

ŽUTI KARTONI: Awat, Colautti, Tal

IZRAEL: Awat - Afek, Ben-Haim, Ben Yossef, Keise -Alberman, Badir (od 46. Tamuz), Tal, Zandberg (od 59. Shushan), Benayoun - Colautti

HRVATSKA: Runje - Ćorluka, Šimić, R.Kovač, Šimunić - Srna (od 88. Olić), N.Kovač, Modrić, Kranjčar (od 69. Babić) - Eduardo da Silva (od 80. J.Leko), Petrić

Hrvatska reprezentacija nastavila je nizati odlične rezultate u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine. Pobjedom u Izraelu "Vatreni" su načinili još jedan korak bliže prema Austriji i Švicarskoj. Premda bez nekolicine važnih igrača (Rapaić, Klasnić, Pletikosa, Tudor) Slaven Bilić je danima prije susreta najavljivao nastavak niza nepobjedivosti.

Kao što je i hrvatski strateg najavio reprezentacija se u Tel Avivu postavila hrabro i od prve minute je krenula po tri boda. Pobjedničke ambicije nije zaustavio ni pogodak koji je hrvatska reprezentacija primila već u osmoj minuti kada je Colautti iskoristio nesporazum Šimunića i Runje. Nakon nesretnog pogotka, hrvatski igrači su pokazali pravi karakter i do konca prvog dijela golovima Darija Srne i Eduarda da Silve preokrenuli su rezultat.

Kada je Eduardo početkom nastavka postigao svoj drugi i treći hrvatski pogodak činilo se kako je izraelska priča zaključena. Međutim, domaćin se vratio u igru pogotkom Benayouna u 68. minuti. Svega pet minuta kasnije napadač zagrebačkog Dinama svojim je trećim pogotkom još jednom primirio domaćine, no opuštanjem u zadnjim minutama Hrvati su dozvolili Izraelcima da i drugi put smanje rezultat na pogodak zaostatak.

U posljednjim minutama hrvatska reprezentacija se uspjela obraniti i zasluženo je stigla do gostujuće pobjede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙