FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svijet - najava događaja za srijedu 15. studenoga

ZAGREB, 14. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 15. studenoga.
ZAGREB, 14. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 15. studenoga.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, primit će u srijedu ministra vanjskih poslova Kraljevine Švedske Carla Bildta koji boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj. Dvoje ministara razgovarat će o bilateralnim i multilateralnim pitanjima, a u svjetlu hrvatskoga približavanja euroatlantskim integracijama. (Početak sastanka u 11, izjave u 12 sati, MVPEI, Trg N. Š. Zrinskog 7-8)

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastat će se u srijedu s ministricom vanjskih poslova Republike Austrije Ursulom Plassnik. Osim bilateralnih razgovora, ministrice će razgovarati i o hrvatskome nastojanju da uđe u Europsku uniju. (Početak sastanka u 15, izjave u 15.50 sati, MVPEI, Trg N. Š. Zrinskog 7-8)

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primit će austrijsku ministricu vanjskih poslova Ursulu Plassnik. (17.15 - Ured predsjednika, Pantovčak 241)

MOSKVA - Američki predsjednik George W. Bush na putu prema Aziji posjetit će Moskvu. Na aerodromu će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i njegovom suprugom, a zatim putuje prema Singapuru.

LONDON - Početak zasjedanja britanskog parlamenta i mogućnost govora kraljice Elizabete II., pod uvjetom da joj zdravstveno stanje to dopusti. Kraljica je u zadnjim tjednima bitno reducirala svoje obaveze zbog bolova u leđima. Govor će se baviti borbom protiv terorizma i klimatskim promjenama, temama koje su dio paketa zakona premijera Tonyja Blaira.

ANKARA - Irački premijer Nuri al-Maliki u dvodnevnom posjetu Turskoj.

DOHA - Deset godina nakon osnutka katarska satelitska televizija al-Jazeera, poznata i kao "arapski CNN", počinje od srijede emitirati program na engleskom jeziku i spremna je konkurirati etabliranim televizijskim kućama kakve su BBC ili CNN. Od 13 sati u srijedu najgledanija arapska televizija s oko 50 milijuna gledatelja emitirat će 12 sati dnevnog programa na engleskom jeziku, a od 1. siječnja planira se i cjelodnevni program.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙