FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 9. studenoga

ZAGREB, 9. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 9. studenoga.
ZAGREB, 9. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 9. studenoga.

ZAGREB - Predsjednici Hrvatske i Slovenije Stjepan Mesić i Janez Drnovšek održat će redoviti polugodišnji radni susret na kojem će razmotriti aktualna pitanja (13,20 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241, izjave predviđene nakon sastanka). Dvojica se predsjednika kontinuirano sastaju dvaput na godinu, a posljednji je takav susret održan u Turjaku kraj Ljubljane. Poslije sastanka dvojice predsjednika, Janez Drnovšek će na Interliberu, u 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma, predstaviti svoju knjigu "Misli o životu i osvješćivanju". Od 16 do 17 sati predviđen je neformalan susret i druženje s novinarima.

BRATISLAVA - Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovat će na Desetom međunarodnom dijalogu pravoslavnih crkava i grupacije Europske pučke stranke i Europskih demokrata (EPP-ED) koja se u četvrtak i petak održava u Bratislavi. Sanader će se sudionicima dijaloga obratiti u četvrtak tijekom prve tematske cjeline pod nazivom "Solunski proces - Izvješća o napretku iz Hrvatske i Srbije", na kojoj je najavljeno sudjelovanje, među ostalima, srbijanskog premijera Vojislava Koštunice i grčkog premijera Kostasa Karamanlisa.

BRUXELLES - Parafiranje sporazuma o proširenju Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA). Tekst ugovora o proširenju CEFTA-e dogovoren je 20. listopada na multilateralnim pregovorima u Bruxellesu. U ime Hrvatske sporazum će parafirati glavni pregovarač i državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković.

ZAGREB - Zajednička sjednica saborskoga Nacionalnog odbora, Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske integracije. Raspravljat će o Izvješću o napretku Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji za 2006. Izvješće će uvodno predstaviti veleposlanik Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj. (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića (84), 15 sati).

ZAGREB - Predsjednik odbora za vanjske poslove bugarske nacionalne skupštine Solomon Passy boravi u Hrvatskoj od 8. do 10. studenoga. U četvrtak će se sastati s predsjednikom saborskoga odbora za vanjsku politiku Gordanom Jandrokovićem (Izjave za medije: Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, 11.30 sati).

SANKT PETERBURG - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović posjet Rusiji nastavlja u Sankt Peterburgu gdje će se sastati s predstavnicima lokalnih vlasti.

LONDON - Hrvatski Srbin Milan Španović, u Hrvatskoj u odsutnosti osuđen na 20 godina zatvora za ratne zločine, pred londonskim sudom bit će izveden na završno ročište o izručenju Hrvatskoj. Uhićen je 13. lipnja 2006. u Velikoj Britaniji, gdje je u zadnje vrijeme živio, a dan poslije određen mu je ekstradicijski pritvor.

SEUL - Američki državni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns i podtajnik za kontrolu naoružanja i međunarodnu sigurnost Robert Joseph posjetit će Seul kako bi pripremili novi krug šesterostranih pregovora (Sjedinjene Države, Kina, Sjeverna i Južna Koreja, Rusija i Japan) o sjevernokorejskom nuklearnom programu.

PEKING - Ruski premijer Mihail Fradkov i ministar gospodarstva German Gref posjetit će Kinu (do 10. studenoga).

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush ugostit će u Bijeloj kući novoga meksičkog predsjednika Felipea Calderona.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Milka Ćurković

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Darko Vlahović i Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙