FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 8 studenoga

ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 8. studenoga.
ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 8. studenoga.

SUZA - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednica mađarske Nacionalne skupštine Katalin Szili održat će radni sastanak u sklopu redovitih godišnjih susreta u hrvatsko-mađarskom pograničnom području (13,30 sati). Izjave za novinare moguće su po završetku sastanka.

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge B.a.b.e. u povodu slučaja Ane Magaš i javnih istupa njezinog bivšeg odvjetnika Marka Marinovića. Na konferenciji će govoriti u ime udruge Sanja Sarnavka, te odvjetnice Ljubica Matijević Vrsaljko i Jadranka Sloković (Kralja Držislava 6, 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke prava na kojoj će biti riječi o sankcioniranju nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji, te ratnom profiterstvu, a govorit će predsjednik stranke Anto Đapić i zastupnik u Hrvatskom saboru Pero Kovačević (Primorska 5, 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Demokratskog centra (DC) na kojoj će predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt govoriti o tome što Europska unija zna, a što hrvatski građani ne znaju o stanju u Hrvatskoj (prostorije DC-a, Ilica 48/I, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata vezano uz prozivanje Koordinacije oko kriterija za dodjelu udjela u Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (prostorije Koordinacije, Galovićeva 12, u 11,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na temu Leasing ljudima - novi oblik poslovanja, na kojoj će se govoriti o kršenju radničkih prava, zaposlenih u agencijama za privremeno zapošljavanje (Krešimirov trg 2, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare tvrtke Novartis Vaccines&Diagnostics na kojoj će biti predstavljeno cjepivo protiv gripe koje je osigurao Hrvatski zavod zdravstvenog osiguranja, a na preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (Hebrangova 34, 11 sati).

ZAGREB - Stručnjaci Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta predstavit će, za vijeća gradskih četvrti, studiju Tunel kroz Medvednicu i Sjevernu tangentu (Ćirilometodska 5, 15 sati).

ZAGREB - Rasprava o prednacrtu Zakona o zakladama, koju organizira zagrebački Pravni fakultet i Europski centar za neprofitno pravo iz Budimpešte, uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj, putem programa koji provodi Academy for Educational Development. Raspravu će otvoriti dekan Pravnog fakulteta Josip Kregar (Pravni fakultet, Trg maršala Tita 14, 10 sati).

ZAGREB - U povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu održat će se svečana sjednica Senata, na kojoj će odstupajuća rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer iznijeti izviješće o postignutom tijekom prošle akademske godine. Na sjednici će biti uručene i povelje istaknutim profesorima u povodu njihovog izbora u zvanje Professor emeritus, te nagrada "Fran Bošnjaković" , kao i nagrada za najbolji studentski rad iz kemije u 2006. "Vladimir Prelog" (Ekonomski fakultet, Kennediyev trg 6, 11 sati).

OPATIJA - Treća sjednica zajedničke hrvatsko-slovenske Povijesne komisije. Supredsjedatelji Komisije akademik Dušan Bilandžić i Janko Prunk dat će kratke izjave za medije u 12,45 sati (Vijećnica Grada Opatije, Maršala Tita 3, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Vjekoslava Vrančića "Branili smo državu", koju je objavio HB-Press iz Washingtona, a predstavit će je Anđelko Mijatović, Ivan Gabelica, Tomislav Jonjić i Zlatko Hasanbegović (Ćirilometodska 5, 19 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela nagrade V.B.Z. - Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006. godini, u sklopu ovogodišnjeg Interlibera. Nagrada se dodjeljuje već petu godinu, a nagrađenom autoru bit će tiskan roman i dodijeljeno 100.000 kuna (Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, 19.30 sati).

ZAGREB - U sklopu Interlibera bit će predstavljena knjiga Geoffreya Besta "Churchill i rat". Knjigu je objavila Naklada Ljevak, a predstavljači su Tvrtko Jakovina, Željko Kruštelj i Kristijan Vujičić (Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, 14 sati).

ZAGREB - U sklopu Interlibera održat će se tribina Hrvatski časopisi izvan Hrvatske, na kojoj sudjeluju Branko Franolić (London), Adolf Polegubić (Frankfurt), Milovan Miković (Subotica), Sanja Vulić (Zagreb), pomoćnica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Mirjana Bohanec Vidović, te ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Katarina Fuček (Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, 18 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙