FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 8. studenog

ZAGREB, 7. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 8. studenog.
ZAGREB, 7. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 8. studenog.

BRUXELLES - Europska komisija (EK) objavljuje dva važna dokumenta za Hrvatsku i ostale zemlje kandidate i potencijalne kandidate za članstvo u Europskoj uniji. Uz Izvješće o napretku, koje EK izrađuje svake godine za sve zemlje kandidate (sada Hrvatska, Turska i Makedonija) i potencijalne kandidate (BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija), bit će objavljena i strategija nastavka širenja EU-a. Komisijin prijedlog strategije proširenja bit će temelj za raspravu na summitu čelnika Europske unije sredinom prosinca.

ZAGREB - Šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert drži konferenciju za novinare povodom objavljivanja izvješća o napretku za članstvo u Europskoj uniji za Hrvatsku.

Delegacija EK u Zagrebu, Trg žrtava fašizma 6, 15.00 sati

ZAGREB - Predsjednik Republike Cipar Tassos Papadopoulos nastavlja službeni posjet Hrvatskoj. Nakon što se u utorak sastao sa svojim domaćinom, predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem u srijedu će razgovarati s premijerom Ivom Sanaderom.

Vlada RH, Markov trg, 11 sati

MOSKVA - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja posjet Rusiji sastankom u Moskvi s opunomoćenim predstavnikom predsjednika Vladimira Putina za Središnji federalni okrug Ruske Federacije Grigorijem Poltavčenkom te s predsjednikom državne Dume Borisom Grizlovom. Ministrica će održati predavanje na Diplomatskoj akademiji MVP Ruske federacije na temu "Izazovi pred RH i ostalim državama jugoistočne Europe u procesu euroatlantskih integracija".

BEOGRAD - Proglašenje Ustava Srbije potvrđenog referendumom 28. i 29. listopada. Predsjednik parlamenta Predrag Marković najavio je da će proglašenju prisustovati državni vrh Srbije, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle te predstavnici sudske vlasti, vjerskih zajednica i diplomatskog zbora.

BEOGRAD - Veleposlanik RH u Beogradu Tonči Staničić uručit će Orden Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske direktorici beogradskog Fonda za humanitarno pravo Nataši Kandić, koje joj je dodijelio predsjednik Republike Stjepan Mesić za zasluge u promicanju moralnih i društvenih vrijednosti kroz sudjelovanje u mnogim humanitarnim aktivnostima. (18.00 sati)

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel predstavit će europsku politiku Njemačke uoči njemačkog predsjedanja Europskom unijom 2007. godine (17.00).

Dežurni urednici:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović i Slavoljub Leko

Večer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙