FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 6. studenoga

ZAGREB, 6. studenoga 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak, 6. studenoga
ZAGREB, 6. studenoga 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak, 6. studenoga

ZAGREB - Transparency International Hrvatska predstavit će Indeks percepcije korupcije za 2006. godinu. Indeks percepcije korupcije, najpoznatiji alat za mjerenje korupcije na svijetu, sastavlja se na temelju istraživanja koje su provele strane nezavisne ustanove, a ocjene se kreću od 0 (potpuna korupcija) do 10 (bez korupcije). Prošle godine je Hrvatska s ocjenom 3,4 nastavila negativan trend i dijelila 70. mjesto na ljestvici s Burkinom Faso, Egiptom, Sirijom, Lesotom, Poljskom i Saudijskom Arabijom. Prezentacija će se održati u 11,00 sati u prostorijama Novinarskog doma u Perkovčevoj 2.

STRASBOURG - Europski sud za ljudska prava u ponedjeljak će objaviti presudu u slučaju tužbe trojice hrvatskih štediša Ljubljanske banke koji su se tom sudu obratili 1998. godine držeći da im Slovenija krši osnovna ljudska prava jer ne mogu raspolagati svojim vlasništvom i imovinom o čemu govori 1. član 1. protokola Europske konvencije o ljudskim pravima.

ZAGREB - Odvjetnici Milivoje Žugić i Zvonko Nogolica održat će tiskovnu konferenciju povodom donošenja presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Kovačić i dr. (hrvatske štediše u Ljubljanskoj banci) protiv Republike Slovenije (Odvjetnički ured Žugić - Zagreb, Strossmayerov trg 7 - 15 sati).

SARAJEVO - Inauguralna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine u novom sazivu.

BEOGRAD - Na Specijalnom sudu za organizirani kriminal nastavlja se postupak protiv trinaestorice optuženih za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Putem video-konferencije svjedočit će vještaci Saveznog instituta za kriminalistiku iz Wiesbadena koji su vještačili tragove na mjestu atentata, kao i položaj tijela ubijenog u trenutku ubojstva te tijela tjelohranitelja koji je teško ranjen.

BRUXELLES/WASHINGTON - Europska će unija potpisati sa Sjedinjenim Državama sporazum koji će tužilaštvima olakšati razmjenu podataka o terorizmu i prekograničnome kriminalu.

TADŽIKISTAN - Predsjednički izbori na kojima se predviđa glatka pobjeda aktualnog šefa države Emomalija Rahmonova, koji je na vlasti već 14 godina.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Duška Gerić Koren

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙