FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 6. studenoga

ZAGREB, 5. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 6. studenoga:
ZAGREB, 5. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 6. studenoga:

ZAGREB - Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavlja 230. godišnjicu, dodjelom nagrada i svečanom sjednicom. Svečanost će početi dodjelom odličja za doprinos znanosti "Ruđer Bošković" prof. dr. sc. Mirjanu Damaški, nakon čega će biti predstavljen nacrt strategije modernizacije pravnog obrazovanja u Hrvatskoj. Proslavi će nazočiti predsjednik Republike Stjepan Mesić. (Pravni fakultet u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, u 9 sati). Nakon toga, proslava će se nastaviti svečanom sjednicom u Hrvatskom narodnom kazalište, a nazočnima će se, među ostalima, obratiti predsjednik Vlade Ivo Sanader, dekan Pravnog fakulteta Josip Kregar i rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš (u 11 sati).

Popodne (u 15,30 sati) na Pravnom fakultetu će se održati međunarodna konferencija "Globalni pravni trendovi: poredbena perspektiva".

ĐAKOVO - Proslava 200. obljetnice Bogoslovnog sjemeništa i Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Središnja proslava započet će misom u đakovačkoj katedrali (u 9 sati), koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski koji je u Đakovu zaređen za svećenika, a (u 11,20 sati) počet će akademija i svečana sjednica Fakultetskog vijeća u Središnjoj biskupskoj i fakultetskoj knjižnici. Nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

DELNICE - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Delnice, Grobnik i Rijeku. U Delnicama će razgovarati s gradonačelnicima Čabra, Delnica i Vrbovskog, te načelnicima općina Brod Moravice, Čavle, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora i Skrad te športskim djelatnicima i gospodarstvenicima u svezi kandidature Gorskog kotara za Zimsku univerzijadu 2013. (13 sati Lovački dom, Japlenički vrh 2) Nakon toga, u 13, 45 sati, predsjednik Mesić nazočit će ceremoniji potpisivanja Sporazuma o institucionaliziranju i izvorima sredstava za aktivnosti i pripreme na kandidaturi Gorskog kotara za univerzijadu. U 14 sati nazočit će svečanosti uručivanja plamenca za Ratnu zastavu i odlikovanja "Red Nikole Šubića Zrinskog" predstavnicima 138. brigade Hrvatske vojske. U 14,10 sati predsjednik Mesić dat će izjave novinarima.

GROBNIK - Predsjednik Mesić će u Grobnik stići u 16,30 sati, ispred glavnog ulaza u Stari grad Grobnik-Kaštel (Grobnik b.b.), gdje će razgovarati s članovima počasnog odbora za organizaciju Međunarodnog jadranskog slaloma 2007. Nakon toga, u 17,15 predsjednik Mesić će nazočiti ceremoniji potpisivanja Sporazuma o sufinaciranju organizacije Međunarodnog jadranskog slaloma 2007. U 17,30 sati Predsjednik Republike dat će izjave novinarima.

RIJEKA - Svečano obilježavanje 130 godina "Grand Hotela Bonavia" u Rijeci. Na svečanosti će nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić (20 sati, Guvernerova palača).

VUKOVAR - Posljednji ispraćaj i pokop hrvatskog branitelja Ivana (Franje) Kamerle (Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u 13 sati). Posmrtni ostaci hrvatskog branitelja Ivana Kamerla (rođenog 1949.) ekshumirani su u Beogradu, a identificirani su DNA metodom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, 13. listopada 2006.

ZAGREB - Međunarodni znanstveni simpozij u povodu 400. obljetnice dolaska isusovaca u Zagreb. Simpozij će se održati pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije, a u organizaciji Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, Filozofskog fakulteta Družbe Isusove i Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove (svečana aula Filozofskog fakulteta Družbe Isusove na Jordanovcu u 9 sati).

ZAGREB - U povodu 200. obljetnice osnutka Židovske općine Zagreb održat će se svečana akademija pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske (Ilirska dvorana, Opatička 18 u 20 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 9. međunarodnog simpozija "Gospodarenje otpadom - Zagreb 2006." (GKG, podružnica ZGOS, Zeleni trg 3 u 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙