FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svehrvatsko športsko natjecanje veterana i dragovoljaca

ŠIBENIK, 4. studenog 2006. (Hina) - U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH (UDVDR) u Šibeniku je u subotu održano 11. Svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata "Šibenik 2006.".
ŠIBENIK, 4. studenog 2006. (Hina) - U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH (UDVDR) u Šibeniku je u subotu održano 11. Svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata "Šibenik 2006.".

Natjecanje je otvorila potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, a nazočni su bili i izaslanik načelnika Stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Slavko Barić, predsjednik UDVDR-a general pukovnik Đuro Dečak, šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Na jednodnevnom natjecanju, održanom na športskim igralištima hotelskog naselja Solaris i šibenske vojarne "Bribirski knezovi", sudjelovalo je 1.165 članova UDVDR-a iz cijele Hrvatske.

"Branitelji ne bi trebali biti briga samo ministarstva branitelja, već i briga drugih ministarstava te hrvatske Vlade u cjelini, kao i lokalne te područne samouprave, jer nikada ne smijemo zaboraviti braniteljski doprinos u stvaranju Hrvatske", naglasila je na otvaranju natjecanja branitelja potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Izvijestila je da je ove godine dovršeno 360 stanova za branitelje, od kojih su neki početi s izgradnjom još 1998. godine.

Ocijenila je i da će se "važnost osnivanja Fonda hrvatskih branitelja pokazati tek za nekoliko godina", te je podsjetila na sve što je učinjeno u zadnjem razdoblju glede rješavanja problematike hrvatskih branitelja.

U sklopu okupljanja dragovoljaca i veterana u Šibeniku je održan i izvještajni Sabor UDVDR-a, na kojem je predsjednik UDVDR-a general Dečak upozorio na probleme s kojima se suočavaju hrvatski branitelji.

"Mnogi hrvatski vojnici, policajci, časnici pa i generali, koji su nekada vodili bitke za Hrvatsku, danas sudjeluju u pravnim bitkama", rekao je Dečak, dodavši da se braniteljima u tom smislu mora pružiti potpora države i društva u cjelini.

Izaslanstvo UDVDR-a je položilo vijence na spomen obilježje poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Šibeniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙