FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 4. do ponedjeljka 6. studenoga

ZAGREB, 3. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 4. studenoga, nedjelju, 5. studenoga i ponedjeljak, 6. studenoga.
ZAGREB, 3. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 4. studenoga, nedjelju, 5. studenoga i ponedjeljak, 6. studenoga.

Subota, 4. studenoga

--------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primiti će grupu građana na kavu (Ured Predsjednika Republike, Pantovčak 241 u 10 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske seljačke stranke (HSS) na kojoj će predsjednik HSS-a Josip Friščić i čelništvo stranke govoriti na temu: "Zaključci 5. sjednice Glavnog odbora HSS-a - elementi za Sporazum o suradnji HSS-a i HSLS-a " (Sesvete, Plava dvorana, Trg D. Domjanića 6 u 13 sati)

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati održat će konferenciju za novinare uoči sjednice Središnjeg odbora. Govorit će predsjednica stranke HNS-a Vesna Pusić i predsjednik Središnjeg odbora stranke Radimir Čačić (Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27 u 10,30 sati)

ŠIBENIK - 11. svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske "Šibenik 2006." Natjecanje se održava u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Otvorit će ga potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor (hotelsko naselje "Solaris" u 8 sati). Nakon natjecanja održat će se sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (kongresna dvorana hotela "Ivan" u hotelskom naselju Solaris, u 10 sati)

VUKOVAR -Na tribini koju organizira HDZ Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara o poticajnim mjerama u gospodarstvu, poduzetništvu i poljoprivredi za 2007. govorit će ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (hotel "Lav" u 10 sati)

OSIJEK - Skup svih dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije. Skupu će nazočiti član predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks i drugi visoki stranački dužnosnici (kino "Europa" u 11 sati)

OSIJEK - Tribina pod nazivom "Zašto smo se borili" održat će se u organizaciji Hrvatskog generalskog zbora u Osijeku. Gosti će biti Ljubo Česić Rojs, Mladen Pavković, Željko Glasnović i Zdravko Vladanović (Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, foyer, u 10,30 sati)

ZAGREB - Pjesnika Dragutina Tadijanovića, počasnog građanina Grada Zagreba, koji 4. studenog slavi 101. rođendan, posjetit će tim povodom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Dom umirovljenika Park, Ivanićgradska 52 u 11 sati)

ZAGREB - U povodu Dana hrvatskog baleta, 4. studenog i 130. obljetnice od početka profesionalne baletne umjetnosti u Hrvatskoj, Hrvatsko društva profesionalnih baletnih umjetnika (HDPBU) održat će svečanu skupštinu. Ujedno će biti predstavljen novi bilten Društva i CD. Dan baleta obilježava se na dan kad su, 1876., prvi put navedena imena plesača koji su nastupili na praizvedbi opere Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca (Hrvatsko narodno kazalište, foyer, u 12 sati)

ZAGREB - Otvorenje izložbe skulptura Stipe Sikirice iz njegova najnovijeg ciklusa "Konji". Izložba će biti otvorena do 12. studenog (Galerija MALA, Trg bana Jelačića 6 u 12 sati)

Nedjelja. 5. studenoga

------------------------

ZAGREB - Manifestacija "Kulturno stvaralaštvo nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj" održat će se 9. put. Pokrovitelj je Vlada Republike Hrvatske (Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski" u 19 sati)

RIJEKA - Predstavom "Vuk i sedam kozlića" splitskog kazališta Licem u lice u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci počinje 11. revija lutkarskih kazališta ( u 18 sati). Revija se održava od 5. do 11. studenoga, a u njoj će sudjelovati 12 lutkarskih kazališta iz šest europskih zemalja

Ponedjeljak. 6. studenoga

--------------------------

VUKOVAR - Posljednji ispraćaj i pokop hrvatskog branitelja Ivana (Franje) Kamerle (Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u 13 sati). Posmrtni ostaci hrvatskog branitelja Ivana Kamerla (rođenog 1949.) ekshumirani su u Beogradu, a identificirani su DNA metodom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, 13. listopada 2006.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 9. međunarodnog simpozija "Gospodarenje otpadom - Zagreb 2006." (GKG, podružnica ZGOS, Zeleni trg 3 u 12 sati).

ĐAKOVO - Proslava 200. obljetnice Bogoslovnog sjemeništa i Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Središnja proslava započet će misom u đakovačkoj katedrali (u 9 sati), koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski koji je u Đakovu zaređen za svećenika, a (u 11,20 sati) počet će akademija i svečana sjednica Fakultetskog vijeća u Središnjoj biskupskoj i fakultetskoj knjižnici. Nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

ZAGREB - U povodu 200. obljetnice osnutka Židovske općine Zagreb održat će se svečana akademija pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske (Ilirska dvorana, Opatička 18 u 20 sati)

ZAGREB - Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavlja 230. godišnjicu dodjelom nagrada i svečanom sjednicom. Svečanost će početi dodjelom odličja za doprinos znanosti "Ruđer Bošković" prof. dr. sc. Mirjanu Damaški, nakon čega će biti predstavljen nacrt strategije modernizacije pravnog obrazovanja u Hrvatskoj (Pravni fakultet u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, u 9 sati). Svečana sjednica održat će se u Hrvatskom narodnom kazalište (u 11 sati). Popodne (u 15,30 sati) na Pravnom fakultetu će se održati međunarodna konferencija "Globalni pravni trendovi: poredbena perspektiva".

ZAGREB - Međunarodni znanstveni simpozij u povodu 400. obljetnice dolaska isusovaca u Zagreb. Simpozij će se održati pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije, a u organizaciji Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, Filozofskog fakulteta Družbe Isusove i Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove (svečana aula Filozofskog fakulteta Družbe Isusove na Jordanovcu u 9 sati).

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙