FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 3. studenoga

ZAGREB, 2. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 3. studenoga.
ZAGREB, 2. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 3. studenoga.

KOPRIVNICA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić nazočit će proslavi obilježavanja 650. obljetnice postojanja grada Koprivnice. Predsjednik Mesić nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća (u povodu 650 godina postojanja Grada Koprivnice) koja će se održati u Gradskom poglavarstvu (u 11 sati). Nakon svečane sjednice predsjednik Republike dati će izjave novinarima. Predsjednik Mesić posjetit će i Starački dom u Koprivnici (u 14,40 sati).

ZADAR - Predsjednik Vlade Ivo Sanader posjetit će Zadarsku županiju. Premijer će na otoku Rava, u mjestu Mala Rava, otvoriti početak radova na pristaništu (u 13,40 sati). Na otvorenju će govoriti i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i zadarski župan Ivo Grbić. Nakon otvorenja radova premijer Sanader će (u 14,10 sati) katamaranom "Olea" krenuti prema otoku Veli Iž (dolazak je predviđen u 14,30 sati). U 14,40 sati predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorit će obnovljenu zgradu mjesne škole na otoku Veli Iž. Uz premijera, na otvorenju će govoriti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, zadarski gradonačelnik Živko Kolega i predsjednik Mjesnog odbora Velog Iža Siniša Kulišić. (Predstavnici medija koji žele pratiti događaj na otoku Rava moraju zbog organiziranog prijevoza najkasnije do 12,30 sati biti na Liburnskoj obali, Vez 2).

RIJEKA - Premijer Ivo Sanader otvorit će prvu zgradu u sklopu Sveučilišnog kampusa na Trsatu u Rijeci, zgrada Akademije primijenjenih umjetnosti (APU), (Slavka Krautzeka b.b., Rijeka, u 10,30 sati). Na svečanosti otvorenja govorit će i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Nakon otvorenja prve zgrade Sveučilišnog kampusa premijer Sanader će otvoriti izložbu radova nastavnika i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti, te obići Centar za umjetničku topografiju i kampus.

Zgrada Akademije akademije primijenjenih umjetnosti izgrađena je 1926. i jedina je u sklopu bivše vojarne na prostoru koje se uređuje kampus, i koja će ostati sačuvana. Vrijednost uređenja zgrade, s oko 8300 četvornih metara, je 26 milijuna kuna, a radovi, koji su ujedno označili i početak gradnje cijeloga kampusa, počeli su potkraj studenoga prošle godine. Uz APU u zgradu će se useliti i Odsjek za povijest umjetnosti riječkoga Filozofskog fakulteta i Centar za psihološku pomoć studentima.

Za izgradnju kampusa, koji bi, kako se predviđa, trebao biti dovršen do kraja 2008., Sveučilište i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa potpisali su ugovor o 490 milijuna kuna zajma sa skupinom najjačih hrvatskih banaka.

SPLIT - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisat će ugovore o potpori obnove putničke i izletničke flote za potrebe hrvatskih privatnih brodara - malih poduzetnika. Ministar Kalmeta potpisat će sedam ugovora o potpori za gradnju trupa broda, u iznosu od 1.171.620 kuna i osam ugovora o potpori za rekonstrukciju broda, u iznosu od 1.787.226 kuna (prostorije Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata br. 2-4, u 9,30 sati).

VUKOVAR - Posljednji ispraćaj i pokop hrvatskog branitelja Martina (Adama) Šajtovića (rođenog 1928.) (Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u 13 sati). Posmrtni ostatci hrvatskog branitelja Martina Šajtovića ekshumirani su sa Veleprometa u Vukovaru, a identificirani su DNA metodom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, 13. listopada 2006.

ZAGREB - Vladin Ured za nacionalne manjine organizira seminar posvećen izradi izvješća i evaluaciji Nacionalnog programa za Rome i Akcijskog plana Desetljeća za uključivanje Roma. U radu seminara sudjelovat će predstavnici nadležnih ministarstava i drugih državnih tijela, nositelja mjera iz Nacionalnog programa i Akcijskog plana, članovi Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa i Radne skupine za praćenje Akcijskog plana te predstavnici romske nacionalne manjine, vijeća i udruga romske nacionalne manjine (hotel Laguna, Kranjčevićeva 29, u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a protiv betonizacije obale. Predsjednik SDP-a Ivica Račan, saborski zastupnik Ivica Pančić i voditeljica Eko-foruma SDP-a Mirela Holy predstavit će portal "Crne točke Jadrana", kojim upozoravaju na potrebu očuvanja Jadrana kao najvažnijeg prirodnog bogatstva Hrvatske. Portal je projekt SDP-ova Eko-foruma, a njegovo pokretanje otvara prostor građanima za objavu svojih saznanja o devastaciji mora i obala, navodi se u pozivu. (središnjica SDP-a, Trg Drage Iblera 9, u 11 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare Dalimira Kube, na temu: "Presuda Općinskog suda u Zagrebu o povratu na rad Dalimira Kube, smijenjenog predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja" (ispred zgrade Hrvatskog učiteljskog doma, Trg maršala Tita 4, u 10 sati).

ZAGREB - Sindikati obrazovanja (Vertikala sindikata obrazovanja - Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja) organiziraju okrugli stol na temu "Hrvatska, zemlja znanja: stvarnost, utopija ili obmana" (Aula Sveučilišta, Trg maršala Tita 14, u 10 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela nagrade "Josip Juraj Strossmayer" za najuspješnija znanstvena djela i izdavački pothvat u 2005. godini. Nagradu dodjeljuju Zagrebački velesajam (ZV) i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) radi poticanja znanstvenog stvaralaštva na području društvenih, humanističkih, medicinskih, prirodnih, tehničkih i informacijskih znanosti kao i za izdavački pothvat godine (Preporodna dvorana Narodnog doma HAZU, Opatička 18, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Mladena Andreisa "Trogirsko plemstvo do kraja prve austrijske uprave u Dalmaciji (1805.)" (palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, u 18 sati).

ZAGREB - Otvorenje međunarodnog književnog festivala "Književnost uživo - Literature live", koji će se održati od 3. do 7. studenoga u Zagrebu. Festival zajednički organiziraju Hrvatski P.E.N. centar i Hrvatsko društvo pisaca (Basaričekova 24, u 18 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙