FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 2. studenoga

ZAGREB, 2. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 2. studenoga:
ZAGREB, 2. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 2. studenoga:

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske (Trg sv. Marka 2 u 13 sati).

RIJEKA - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen zajednički projekt Sveučilišta u Rijeci, Tehnološkog instituta iz Corka u Irskoj te konzorcija za prijenos znanja i tehnologije Centric Austria International iz Austrije na uspostavi Centra za čistiju proizvodnju Rijeka. Projekt se financira sredstvima EU, dobivenima u sklopu Tempus programa, a vrijednost mu je 500.000 eura (Rektorat Sveučilišta u Rijeci, Braće Mažuranić 10 u 12 sati).

VINKOVCI - Konferencija za novinare SDP-a na kojoj će glavni tajnik stranke i koordinator za 5. izbornu jedinicu Igor Dragovan govoriti o aktualnoj političkoj situaciji (sjedište vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a u Vinkovcima, Jurja Dalmatinca 33 u 11 sati).

ZAGREB - Institut za demokraciju "iDEMO" svečano će predstaviti publikaciju "Indeks otvorenosti društva, Hrvatska 2006." Publikacija je rezultat istraživanja koje je po drugi put provedeno u Hrvatskoj, a temelji se na ekspertnoj procjeni otvorenosti društva u šest dimenzija: obrazovanje, ekonomske i poduzetničke slobode i prava, medijske slobode, vladavina prava i zakona, transparentnost političkih procesa, sloboda i prva manjina i marginaliziranih društvenih grupa. U istraživanju je sudjelovalo 90-tak hrvatskih stručnjaka. Provedeno je i ispitivanje javnog mnijenja na uzorku od 1500 građana. Publikaciju će predstaviti urednica Simona Goldstein, predsjednica Upravnog odbora Instituta za demokraciju Slavica Singer i Gvozden Flego sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta (hotel Regents Esplanade, Mihanovićeva 1 u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu sajmova "Info dani - Interliber - Educa plus" koji će se od 7. do 11. studenoga održati na Zagrebačkom velesajmu (dvorana Kluba izlagača na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15 u 11 sati).

ZAGREB - Na blagdan Dušnog dana u kapeli Vojnog ordinarijata održat će se misa zadušnica za sve pokojne hrvatske branitelje. Koncelebrirano euharistijsko slavlje, kojem će nazočiti najviši predstavnici ministarstava obrane, unutarnjih poslova i branitelja te predstavnici gradskih vlasti i članovi braniteljskih udruga, predvodit će vojni ordinarij Juraj Jezerinac (Ksaverska cesta bb u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu pokretanja akcije "Obnovimo lijepu našu Stepinčevu katedralu". Cilj akcije je prikupiti 50 milijuna kuna za obnovu katedrale Alojzija Stepinca putem recikliranja PET ambalaže, to jest plastičnih boca, limenki, stakla, metala i starog papira. O konceptu, značaju i ciljevima akcije na konferenciji za novinare, koja će se održati u krovištu katedrale, govorit će predstavnici nositelja projekta (zagrebačka katedrala, Kaptol 31 u 11 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙