FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 1. studenoga

ZAGREB, 1. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 1. studenoga.
ZAGREB, 1. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 1. studenoga.

ZAGREB - Na dan Svih svetih predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te kod Središnjeg križa na groblju Mirogoju. (od 9 do 9,20 sati)

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Vladimir Šeks i Ivo Sanader s izaslanstvima položiti će vijence i zapaliti svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana (oko 9,15 sati).

Na Oltaru domovine na Medvedgradu izaslanstvo Vlade vijence će položiti u 8 sati, a predsjednik Sabora Vladimir Šeks u 10 sati.

Izaslanstvo predsjednika Republike te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i izaslanstvo Vlade položit će vijence i zapaliti svijeće i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju u Mirogoju (od 9,20 do 9,30 sati).

Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac položit će vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, Grobnicu narodnih heroja, Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, Središnji križ i na grob dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. (od 9,20 do 9,45 sati)

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora i Udruge branitelja Podravke položit će vijence i zapaliti svijeće kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na grobu ministra obrane Gojka Šuška na Mirogoju (10 sati) te na grob generala i ratnog načelnika Glavnog stožera HV-a Janka Bobetka na groblju Viktorovac u Sisku (12 sati).

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske položit će cvijeće na Grobnicu narodnih heroja u 10 sati, te na grobove Vladimira Nazora, dr. Ivana Ribara, Vladimira Bakarića, na partizansko groblje, na groblje Kozaračke djece i kod Križa za sve poginule u Domovinskom ratu. Borci grada Zagreba i Zagrebačke županije položiti će cvijeće i na spomenik u Dotrščini (10 sati) te na još niz lokacija masovnog stradanja u Zagrebačkoj županiji.

Na Oltar domovine na Medvedgradu (u 8,15 sati), Križ na Krematoriju (8,30 sati), Središnji križ na Mirogoju (8,45 sati), grob dr. Tuđmana (8,50 sati) te na Zid boli na Mirogoju (8,55 sati) vijence će položiti i zapaliti svijeće izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Izaslanstvo SDP-a položit će vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli (9 sati), kod velikog Križa (9,30 sati), kod Grobnice narodnih heroja (9,45 sati) i na grobu dr. Franje Tuđmana na Mirogoju (u 10 sati).

Izaslanstvo Demokratskog centra (DC) položit će vijence i zapaliti svijeće na grob dr. Tuđmana (u 9,30 sati), te kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja (u 9,40 sati).

Hrvatska kulturna zaklada - Hrvatsko slovo u spomen na prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana položit će vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu gdje će u kapelici Svetog Filipa i Jakova biti služena i misa. (11 sati)

ZAGREB - Na dan Svih svetih zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 16 sati predvodit će misu u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne/navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙