FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonski hoteli najviše naplaćuju pristup Internetu

LONDON, 27. listopada 2006. (Hina/Reuters) - Londonski hoteli nalaze se među najskupljim europskim hotelima po pitanju cijene usluge pristupa Internetu, pokazuju rezultati istraživanja internetske kompanije Webaroo.
LONDON, 27. listopada 2006. (Hina/Reuters) - Londonski hoteli nalaze se među najskupljim europskim hotelima po pitanju cijene usluge pristupa Internetu, pokazuju rezultati istraživanja internetske kompanije Webaroo.

Po tome istraživanju, najbolji londonski hoteli naplaćuju u prosjeku 19,70 funti za 24-satni pristup Internetu, dok među njima najskuplji Hilton i Ritz naplaćuju tu uslugu 20 funti.

No nisu ni njemački ni francuski hoteli puno jeftiniji. Istraživanje je pokazalo da u Berlinu i Muenchenu jedan dan spajanja na mrežu stoji 16,99 funti, a u Parizu 14,23 funte.

Hotel Bayerischer Hof u Muenchenu je s cijenom od 25,87 po danu najskuplji od svih hotela uključenih u istraživanje.

"Uvijek me iznenađuju cijene koje ljudi na godišnjem odmoru ili na putovanju plaćaju za pristup bežičnoj lokalnoj računalnoj mreži (Wi-Fi)", kazao je Brad Husick, predsjednik tvrtke Webaroo, koja je vlasnik softvera za bežično pregledavanje Web stranica u pravom vremenu.

"Čak i u najboljim hotelima morate biti oprezni i provjeriti sitna slova i definiciju 24-satnog korištenja jer ako ono teče od podneva do podneva sljedećeg dana, moglo bi vam se desiti da platite 40 funti za dvodnevno spajanje na Internet jer ste se prvi puta spojili ujutro a drugi puta navečer istog dana.

Husick također upozorava da neki hoteli ograničavaju količinu informacija koja se može 'skinuti' s Interneta, sprječavajući tako skidanje i slanje velikih dokumenata bez dodatne naplate.

Webaroo je u istraživanje uključio deset do 15 hotela u 11 gradova koji uključuju Dublin, Amsterdam, Edinburg, Barcelonu, Rim, Madrid i Ibizu. Rezultati su u skladu s istraživanjem Good Hotel vodiča za 2007., u kojem se hotele poziva na veću jasnoću pri oglašavanju širokopojasnog pristupa Internetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙