FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 26. listopada

ZAGREB, 26. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 26. listopada.
ZAGREB, 26. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 26. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Malte Edward Fenech-Adami u dvodnevnom službenom posjetu prvi put se službeno sastaje sa svojim domaćinom, predsjednikom Stjepanom Mesićem (Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 11 sati svečan doček, a nakon razgovora izjave za medije u 12.15). Fenech-Adami razgovarat će i s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom u 12.50 (Hrvatski sabor).

ZAGREB - Predsjedatelj Vojnog odbora NATO-a general zbora Raymond Henault u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj gdje će se sastati s vodećim političkim i vojnim dužnosnicima. Sastanak s predsjednikom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Ivanom Jarnjakom u Hrvatskom saboru (Markov trg 4-6, Plavi salon, u 8.15 sati). Henaulta će primiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić u 10 sati, te ministar obrane Berislav Rončević i načelnik glavnog stožera HV-a, general zbora Josip Lucić nakon čega je u 12.00 sati u Ministarstvu obrane predviđena izjava za medije Lucića i Henaulta.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sastaje se s kolegom po dužnosti Michaelom Frendoom, članom izaslanstva malteškog predsjednika koji stiže u službeni posjet Hrvatskoj (MVPEI, Zrinjevac 7-8, 15.50 sati).

ZAGREB - Visokog predstavnika međunarodne zajednice i posebnog predstavnika EU-a u BiH Christiana Schwartza-Schillinga prima predsjednik Republike Stjepan Mesić (Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 18 sati).

MOSKVA - U nastavku posjeta Rusiji glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer trebao bi razgovarati s predsjednikom Vladimirom Putinom i održati konferenciju za novinare.

RAMALLAH/BEJRUT - Visoki predstavnik za vanjsku politiku EU-a Javier Solana sastaje se s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom prije nego otputuje u Libanon na susrete s libanonskim premijerom Fuadom Siniorom i ministrom vanjskih poslova Fawzijem Salloukhom (do 27. listopada).

BERLIN - Predstavljanje autobiografije bivšeg kancelara Gerharda Schroedera pod nazivom "Odluke - Moj život u politici", koja je i prije objave, zbog Schroederovog obračuna sa sadašnjom vladom, sindikatima i dijelovima vlastite Socijaldemokratske stranke, izazvala veliki interes.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren i Domagoj Janković

Večer: Slavoljub Leko

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙