FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: sporazum o suradnji Visoke učiteljska škola i Down syndrom centra

PULA,25. listopada 2006.(Hina) - Na pulskom Filozofskom fakultetu danas je potpisan Sporazum o suradnji Down syndrom centra i Visoke učiteljske škole u Puli.
PULA,25. listopada 2006.(Hina) - Na pulskom Filozofskom fakultetu danas je potpisan Sporazum o suradnji Down syndrom centra i Visoke učiteljske škole u Puli.

Sporazum, kojemu je cilj unaprijediti kvalitetu odgoja, obrazovanja i življenja osoba s Downovim sindromom te stvoriti nove generacije odgojitelja i učitelja koji će biti spremni odgajati nove generacije djece, potpisale su ravnateljica Down syndrom centra Branka Butorac i dekanica Visoke učiteljske škole Kristina Muzić.

Ustvrdivši da je riječ o prvom takvom sporazumu u Hrvatskoj, ravnateljica Butorac istaknula je kako je to "prvi mali veliki korak" u ovom zajedničkom partnerstvu kojim se želi stvoriti pravni okvir kako bi počelo rješavanje uključivanja malih downovca u ustanove predškolskog i školskog sustava.

"Naš je cilj, osim toga, poduprijeti vrtiće i škole da za takve posebne uvjete rada dobiju od nadležnih dodatnu stimulaciju čime bi se svakako unaprijedila kvaliteta odgoja, obrazovanja i življenja svih osoba s Down syndromom", naglasila je ravnateljica Butorac.

Govoreći o važnosti ovog sporazuma, profesor razvojne psihologije na Visokoj učiteljskoj školi Aldo Spelić istaknuo je kako je cilj stvoriti nove generacije odgajatelja i učitelja koji će biti spremni odgajati djecu s Downovim syndromom. Po njegovim riječima, interesa za takve programe već ima, no bit će potrebno provesti selekciju jer, kako je rekao, rad s malim downovcima zahtijeva određene karakteristike i osobnosti.

Programi će, osim teorijskog, sadržavati i praktični dio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙