FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 24. listopada

ZAGREB, 24. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 24. listopada.
ZAGREB, 24. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 24. listopada.

SKOPLJE - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u utorak i srijedu boravi u službenom posjetu Makedoniji na poziv makedonskog predsjednika Branka Crvenkovskog. Tijekom dvodnevnog posjeta, osim s domaćinom Crvenkovskim, predsjednik Mesić susrest će se i s predsjednikom Sobranja Ljubišom Georgijevskim, premijerom Nikolom Gruevskim te bivšim makedonskim predsjednikom Kirom Gligorovim. Mesić i Crvenkovski parafirat će zajedničku izjavu o načelima bilateralne suradnje te o suradnji u regiji.

Prvog dana posjeta Mesić će se obratiti zastupnicima Sobranja Republike Makedonije te će sudjelovati na zasjedanju godišnje skupštine Zajednice Hrvata u Makedoniji.

HELSINKI - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks boravi u službenom posjetu Finskoj na poziv predsjednika finskog parlamenta (Eduskunta) Paave Lipponena s kojim će razgovarati o procesu hrvatskog pristupanja Europskoj uniji i mogućnosti proširenja parlamentarne suradnje na tom planu. Šeksu i Lipponenu na sastanku će se pridružiti šefovi zastupničkih klubova finskih parlamentarnih stranaka (Socijaldemokratska stranka, Savez ljevice, Finska stranka centra, Nacionalna stranka, Stranka zelenih, Švedska narodna stranka, Demokršćanska stranka). Šeksa će primiti i finski premijer Matti Vanhanen, a razgovarat će i s članovima Velikog odbora finskog parlamenta, tijela koje je nadležno za pitanja u svezi s Europskom unijom.

ZAGREB - Godišnje izvješće Reportera bez granica o slobodi medija za 2006. godinu.

UJEDINJENI NARODI - Dan Ujedinjenih naroda.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Renata Tomašević

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙