FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 23. listopada

ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak 23. listopada.
ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak 23. listopada.

ZAGREB - Konferencija za novinare u vezi s održavanjem Konferencije u povodu završetka izradbe Zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju, kojoj će nazočiti predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH i Europske unije, (Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata javnih službi o pregovorima s Vladom RH (Sindikat hrvatskih učitelja, Trg maršala Tita 4/II u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu dodjele godišnje nagrade INA-e za promicanje hrvatske kulture u svijetu, (Muzej za umjetnost i obrt, Trg Maršala Tita 10, u 11 sati), a dodjela nagrada je navečer u 19,30 sati na istom mjestu.

DUBROVNIK - Konferencija za novinare i sastanak o obrazovanju o holokaustu, te promicanju međusobnog uvažavanja i razumijevanja. Na skupu, koji organizira OESS, očekuje se približno 250 sudionika. Sastanak će otvoriti posebni izaslanik predsjedavatelja OESS-a Pierre Chevalier, ravnatelj OESS-ova Ureda za demokratske institucije i ljudska prava i veleposlanik Christian Strohal, te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Hotel Dubrovnik Palace, u 11 sati).

ZAGREB - Istražni sudac Županijskog suda Zdenko Posavec trebao bi odlučiti o zahtjevu Tužiteljstva da se zbog pritiska na svjedoke Branimiru Glavašu, osumnjičenom za ratni zločin nad civilima u ratnom Osijeku, odredi pritvor. Pritvaranje nezavisnog saborskog zastupnika Tužiteljstvo je nedavno zatražilo po treći put, tvrdeći da je Glavaš izvršio pritisak na četiri svjedoka, (Županijski sud u Zagrebu).

ILOK - Iločani proslavljaju Dan grada Iloka i blagdan svoga zaštitnika, Sv. Ivana Kapistrana. Svečanost proslave počinje (u 8 sati) grkokatoličkom liturgijom u Franjevačkoj i župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana a biti će nastavljena svečanom sjednicom Gradskog vijeća Iloka, koja će se (u 8,30 sati) održati u Kuriji Brnjaković u staroj gradskoj jezgri. Svetu misu, kojoj će (u 10 sati) prethoditi procesija, u crkvi Sv. Ivana Kapistrana, predvodit će biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić. Nakon mise u Tvrđavi će se održati viteške igre husara iz mađarskog grada Pečuha, (u 12 sati).

Dežurni urednici:

ujutro - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙