FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen prvi "Vukovarski zbornik"

VUKOVAR, 21. listopada 2006. (Hina) - U Pastoralnom centru Sv. Bono večeras je predstavljen prvi "Vukovarski zbornik", čiji je nakladnik vukovarski ogranka Matice hrvatske.
VUKOVAR, 21. listopada 2006. (Hina) - U Pastoralnom centru Sv. Bono večeras je predstavljen prvi "Vukovarski zbornik", čiji je nakladnik vukovarski ogranka Matice hrvatske.

Zbornik sadrži 30 radova i podijeljen je na više tematskih skupina: Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, povijesne, društvene i vjerske teme, Domovinski rat, medicina i književnost.

"Zbornik je rezultat htijenja da se u Vukovaru pruži uvid u događaje iz nedavne prošlosti Domovinskog rata i povratka prognanika, te da se prikažu i opišu neki događaji i tako otrgnu od zaborava kako bi ostali svjedočanstvo za budućnost", istaknula je predsjednica vukovarskog ogranka Matice hrvatske i urednica Zbornika Štefica Šarčević.

Pri odabiru radova za uvrštavanje u ovaj broj Zbornika ogranak Matice hrvatske Vukovar poštovao je pravilo da je autor rođenjem, življenjem, radom i srcem vezan za Vukovar, dodala je.

Autori su u Zborniku nastojali pratiti aktualna kulturna događanja, a objavili su i priloge za vukovarsku povjesnicu.

O "Vukovarskom zborniku" je, osim urednice Šarčević, govorio i potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić, prof. Marko Landeka, vukovarski gvardijan fra Zlatko Špehar i suautorice Slavica Belić i Lidija Miletić.

Nakladnik "Vukovarskog zbornika" je ogranak Matice hrvatske Vukovar, a Zbornik je predstavljen u sklopu Dana Matice hrvatske, koji se u Vukovarsko-srijemskoj županiji održavaju od 16. do 31. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙