FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Repeša o ždrijebu EP-a

ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša danas je, putem telefonske konferencije, komentirao ždrijeb EP 2007., koje se održava u Španjolskoj.
ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša danas je, putem telefonske konferencije, komentirao ždrijeb EP 2007., koje se održava u Španjolskoj.

Hrvatska je u skupini B sa selekcijama Španjolske, Latvije i Portugala. Tri prvoplasirane momčadi izborit će ulazak u drugi krug, gdje se formiraju dvije skupine sa po šest momčadi. Mi se križamo sa skupinom A u kojoj su Grčka, Srbija i Rusija. Ulazak u četvrtfinale izborit će četiri najbolje ekipe iz svake skupine.

Iduće EP važno je i zbog plasmana na OI u Pekingu. Španjolska je kao svjetski prvak već izborila nastup u Pekingu, a to će ostvariti i dvije najbolje reprezentacije s Eurobasketa (ne računajući Španjolsku). Još četiri europske reprezentacije ići će u dodatne kvalifikacije na kojima sudjeluje 12 ekipa iz cijelog svijeta, a najbolje tri će u Peking.

Govoreći o našim suparnicima u skupini, Repeša je napomenuo da smo s Latvijom igrali u kvalifikacijama za EP te da smo obje utakmice lagano dobili, dok je Portugal objektivno najveći autsajder.

"Što se tiče Španjolske, oni su najveći favoriti. No, ujedno su i naši najveći dužnici", rekao je Repeša, aludirajući na prošlo EP u Beogradu, kada smo zbog sudačkih grešaka poraženi od Španjolske u četvrtfinalu.

"U drugom krugu križamo se sa Grčkom, Srbijom i Rusijom, a sve te reprezentacije nadaju se plasmanu na OI u Pekingu. Znači čeka nas težak posao, no meni se čini da je najbitnije stvoriti pozitivnu klimu kakvu smo imali primjerice uoči OI u Barceloni 1992. Ako dođemo spremni i odlučni da napravimo dobar posao, vjerujem da rezultat neće izostati", kazao je Repeša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙