FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak , 20. listopada

ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 20. listopada.
ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 20. listopada.

LAHTI, Finska - Neformalni summit čelnika Europske unije, posvećen zajedničkoj energetskoj politici, inovacijama, te politici prema imigrantima. Summit EU-a završit će u petak navečer radnom večerom na kojoj će gost biti ruski predsjednik Vladimir Putin. Europska unija je uvelike ovisna o uvozu energenata iz Rusije, stoga Bruxelles želi postići dugoročno partnerstvo s Moskvom.

BRUXELLES - Državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković vodi hrvatsko izaslanstvo na četvrtom krugu pregovora o sklapanju Ugovora o izmjeni i dopuni i pristupanju Srednjoeuropskom ugovoru o slobodnoj trgovini (CEFTA). Vranković, koji je ujedno i glavni pregovarač za Ugovor o izmjeni i dopuni i pristupanju Srednjoeuropskom ugovoru o slobodnoj trgovini, razgovarat će s kolegama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Moldove, Rumunjske, Srbije i UNMIK/Kosova. Sudionici sastanka nastavit će rad na tekstu Ugovora koji će uskoro zamijeniti mrežu od 31 bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini, zaključenih između tih zemalja.

PEKING - Posjet američke državne tajnice Condoleezze Rice Kini. Na turneji po zemljama Azije i Rusiji Rice želi susjede Sjeverne Koreje uvjeriti u nužnost pune primjene embarga na oružje toj zemlji prema rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a 1718.

PEKING - Ministri vanjskih poslova SAD-a, Japana, Južne Koreje, Rusije i Kine trebali bi se sastati u Pekingu kako bi razmotrili nuklearne ambicije Sjeverne Koreje.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙