FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro sportski djelatnik Silvester Sekulić

ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - U Zagrebu je, u srijedu, 18. listopada, iznenada, u 64. godini, preminuo Silvestar Sekulić, dugogodišnji sportaš i sportski djelatnik, posebno poznat u svijetu šaha, biciklizma i zrakoplovstva.
ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - U Zagrebu je, u srijedu, 18. listopada, iznenada, u 64. godini, preminuo Silvestar Sekulić, dugogodišnji sportaš i sportski djelatnik, posebno poznat u svijetu šaha, biciklizma i zrakoplovstva.

Rođen 4. travnja 1943. u Slavonskom Brodu, popularni "Silvek" se bavio s više sportova, a osobito uspješno biciklizmom (državni reprezentativac) i šahom. Diplomirao na Višoj pedagoškoj školi. Potom je 15 godina radio u više škola kao nastavnik, a zatim i kao ravnatelj osnovnih škola u Vukovaru, pa u Zaprešića.

Gotovo četvrt stoljeća je profesionalno, ali i sa srcem, vezan uz sport. Od 1982. je među čelnicima sporta u Zaprešiću, a kao tajnik ondašnjeg SIZ-a fizičke kulture zaslužan za uključivanje Zaprešića u projekt Univezijade.

U doba Univerzijade, a u vrijeme stote obljetnice djelovanja Zagrebačkog šahovskog saveza, bio je njegov predsjednik. Sudjelovao je u organizaciji brojnih međunarodnih turnira, te u dovođenju u Zagreb predsjednika Svjetske federacije, Campomanesa.

Početkom devedesetih je postao jednim od vodećih ljudi Hrvatskog biciklističkog saveza i Hrvatskog zrakoplovnog saveza. Napravio je ogroman posao oko uključivanja ovih sportova u međunarodne federacije, te organizirao natjecanja u ratnim uvjetima. Od 1990. je prvi tajnik Hrvatskog biciklističkog saveza, koji je udario temelje za četiri međunarodne utrke u organizaciji HBS-a, a 1994. je organizirao prvu međunarodnu utrku Vukovar - Dubrovnik koja je tijekom 14 dana vožena i kroz minirana područja i UNPA zone.

Od 1995. je tajnik Zagrebačkog biciklističkog saveza, a prerani odlazak ga je zatekao na dužnosti tajnika Zagrebačkog zrakoplovnog saveza, koji će, između ostaloga, ostati posebno zapamćen i dugo spominjan kao "otac" popularnog i atraktivnog Zagrebačkog aeromitinga, te kao organizator odlaska hrvatskih padobranaca u Kuala Lumpur, na Svjetska BASE prvenstva, na nadmetanja na glasovitim Petronas tornjevima, s kojih su se zagrebački padobranci vraćali sa zlatnim medaljama.

Posljednji ispraćaj Silvestra Sekulića, koji će nedostajati znancima i prijateljima iz brojne zagrebačke sportske obitelji, a ponajviše sinovima Saši i Zoranu, te supruzi Dragici, bit će u petak, 20. listopada u 15 sati, na novom groblju u Brdovcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙