FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepodmireni nalozi u kolovozu 11,4 milijardi kuna

ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - Nepodmirene naloge za plaćanje u ukupnom iznosu od 11,4 milijardi kuna u Hrvatskoj je u kolovozu imala 21.430 pravnih osoba sa 30.895 zaposlenih.
ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - Nepodmirene naloge za plaćanje u ukupnom iznosu od 11,4 milijardi kuna u Hrvatskoj je u kolovozu imala 21.430 pravnih osoba sa 30.895 zaposlenih.

U odnosu na mjesec prije iznos nepodmirenih naloga povećan je za 195 milijuna kuna ili za 1,7 posto, pokazuju podaci Financijske agencije (FINA) koje prenose "Gospodarska kretanja" Hrvatske gospodarske komore.

Broj insolventnih pravnih osoba u kolovozu u odnosu na srpanj neznatno je povećan, za njih 22, a blago je povećan broj zaposlenih u pravnih osobama koje ne plaćaju na vrijeme svoje obveze, za njih 905 ili za 3 posto.

Na godišnjoj razini pak, u odnosu na kolovoz prošle godine, iznos nepodmirenih naloga pravnih osoba veći je za 682 milijuna kuna, dok je u odnosu na prosinac prošle godine u porastu za 434 milijuna kuna.

U kolovozu se nastavlja i rast nepodmirenih naloga po osnovi poreza koji je započet još u rujnu prošle godine, pa te obveze zajedno sa onima na osnovi doprinosa čine oko 37 posto ukupno nepodmirenih naloga za plaćanje, napominju analitičari Centra za makroekonomske analize HGK.

Dodaju da se u kolovozu ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bilježi porast pravnih osoba s nepodmirenim nalozima dužim od 360 dana tako da oni sada čine oko 81,5 posto od ukupnog broja pravnih osoba s nepodmirenim nalozima.

Broj zaposlenih u tim pravnim osobama čini oko 44,4 posto ukupno zaposlenih u insolventnim pravnim osobama, a vrijednost njihovih nepodmirenih obveza oko 89 posto od ukupno nepodmirenih obveza.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙