FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska- za četvrtak, 19. listopada

ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. listopada.
ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. listopada.

ORAHOVICA/NAŠICE - Predsjednik Republike Stjepan Mesić obići će pogon br. 2 Zadruge "Eurovoće" u Orahovici (Vladimira Nazora, u 10,10 sati) i nazočiti prezentaciji projekta "Eurovoće" (Upravna zgrada Zadruge, Riječani 81, u 11 sati). Potom će nazočiti svečanosti puštanja u rad mlina cementa br. 3 u "Našicacementu" (Tajnovac 1, u 12 sati), te dati izjavu za medije (u 12,25 sati).

ZAGREB - Hrvatski će sabor u nastavku 22. sjednice, razmotriti izviješće o prošlogodišnjem radu Financijske agencije (Fina). U izvješću se ocjenjuje da je Fina lani prerasla u modernu financijsku instituciju, kojoj je dugoročni cilj izboriti vodeću poziciju na tržištu financijskih usluga. Ističe se da je Fina prošle godine uvela niz poslovnih poboljšanja, te da je, između ostaloga, provela projekt Hitro.hr, servis Vlade za ubrzanu komunikaciju tvrtki i građana s tijelima državne uprave. Uredi tog servisa otvoreni su u osam gradova - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Vukovaru, Gospiću i Bjelovaru. Uvođenjem novih i razvojem postojećih usluga, Fina je lani ostvarila bruto prihod od 66 milijuna kuna, što je u izvješću ocijenjeno kao izvanredan rezultat, postignut u vrlo teškim uvjetima na tržištu financijskih usluga. (Velika vijećnica, u 9,30 sati).

ZAGREB - Saborski Odbor za medije u srijedu je zbog nedostatka kvoruma odgodio sjednicu za četvrtak, kada bi trebao raspraviti Vladine prijedloge o razrješenju četvero članova Upravnog vijeća Hine te o imenovanju jednog člana Vijeća iz reda Hininih zaposlenika (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, u 13,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog Kluba zastupnika HSLS-a na kojoj će govoriti zastupnik Zlatko Kramarić i član Središnjeg vijeća HSLS-a Goran Vojković na temu "Novi Zakon o leasingu - poticaj ili kočnica gospodarskog razvoja?" (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, u 11 sati).

ZAGREB - Treći kongres Hrvatskog društva za neurovaskularne poremećaje Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara s međunarodnim sudjelovanjem na kojem se očekuje nazočnost ministra zdravstva Nevena Ljubičića (hotel Four Points Sheraton Panorama, Trg sportova 9, u 9 sati).

ZAGREB - Ponovljeno suđenje Hrvoju Petraču, Ivanu Matekoviću i ostalim osumnjičenima za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca nastavit će se svjedočenjem Ivana Bastalića i Daria Jaića. Zbog sudjelovanja u otmici Bastalić je u prvom postupku osuđen na tri godine i dva mjeseca, a Jaić na godinu dana. No, zbog vremena provedenog u pritvoru Jaić je nakon presude, u veljači prošle godine, pušten na slobodu (Županijski sud, Zrinjski trg 5, 9 sati).

ĐAKOVO - Konferencija za novinare u povodu završetka 33. plenarnog jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (Biskupski dvor, u 12 sati).

RIJEKA - Svečano otvorenje Zajčevih dana 2006. koje će započeti premijerom opere "Judita" Frane Paraća pod ravnanjem Nade Matošević u režiji Petra Selema ( HNK, u 19,30 sati).

ZABOK - Tiskovna konferencija povodom kulturne manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog na kojoj će biti predstavljen dobitnik književne nagrade Društva hrvatskih književnika K. Š. Gjalski (u dvorcu Gjalski, u Gredicama kraj Zaboka, u 11 sati).

ROVINJ - Svečano otvaranje Susreta književnika hrvatskih manjina s književnicima iz Hrvatske. Susreti traju do 21. listopada, a sudjeluje 20-ak književnika iz deset zemalja te 19 predavača. Cilj je susreta govoriti o pravima manjina isključivo sa stanovišta ljudskih prava a ne politike (Dom kulture, u 18,30 sati).

RIJEKA - Sveučilište u Rijeci i Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba potpisat će Sporazum o znanstveno-nastavnoj suradnji. U ime Sveučilišta sporazum će potpisati rektor akademik Daniel Rukavina, a u ime Instituta ravnatelj Milan Pelc. Cilj suradnje je osnivanje Centra za umjetničku topografiju čije bi sjedište bilo u budućem Sveučilišnom kampusu na Trsatu (rektorat Sveučilišta u Rijeci, Trg braće Mažuranića 10, u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe u povodu 50. obljetnice Mađarske revolucije i borbe za oslobođenje 1956. godine koju će otvoriti mađarski veleposlanik Laszlo Mohai i promocija knjige "Mađarska jesen 1956" novinara Đorđa Zelmanovića (Knjižnica B. Ogrizovića, Preradovića 5, u 13 sati.

ZAGREB - Predstavljanje novog romana Jurice Pavičića "Crvenkapica" (NSK, Hrvatske bratske zajednice bb, u 19,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Moja Polnoćka" autora dr. Radoslava Marića (Hrvatsko slovo, Hrvatske bratske zajednice bb, u 19,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙