FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska- za četvrtak, 19. listopada

ZAGREB, 18. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. listopada.
ZAGREB, 18. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. listopada.

ORAHOVICA/NAŠICE - Predsjednik Republike Stjepan Mesić obići će pogon br. 2 Zadruge "Eurovoće" u Orahovici (Vladimira Nazora, u 10,10 sati) i nazočiti prezentaciji projekta "Eurovoće" (Upravna zgrada Zadruge, Riječani 81, u 11 sati). Potom će nazočiti svečanosti puštanja u rad mlina cementa br. 3 u "Našicacementu" (Tajnovac 1, u 12 sati), te dati izjavu za medije (u 12,25 sati).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 22. sjednicu (Velika vijećnica, u 9,30 sati).

ZAGREB - Saborski Odbor za medije u srijedu je zbog nedostatka kvoruma odgodio sjednicu za četvrtak, kada bi trebao raspraviti Vladine prijedloge o razrješenju četvero članova Upravnog vijeća Hine te o imenovanju jednog člana Vijeća iz reda Hininih zaposlenika (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, u 13,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog Kluba zastupnika HSLS-a na kojoj će govoriti zastupnik Zlatko Kramarić i član Središnjeg vijeća HSLS-a Goran Vojković na temu "Novi Zakon o leasingu - poticaj ili kočnica gospodarskog razvoja?" (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, u 11 sati).

ZAGREB - Treći kongres Hrvatskog društva za neurovaskularne poremećaje Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara s međunarodnim sudjelovanjem na kojem se očekuje nazočnost ministra zdravstva Nevena Ljubičića (hotel Four Points Sheraton Panorama, Trg sportova 9, u 9 sati).

ZAGREB - Ponovljeno suđenje Hrvoju Petraču, Ivanu Matekoviću i ostalim osumnjičenima za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca nastavit će se svjedočenjem Ivana Bastalića i Daria Jaića. Zbog sudjelovanja u otmici Bastalić je u prvom postupku osuđen na tri godine i dva mjeseca, a Jaić na godinu dana. No, zbog vremena provedenog u pritvoru Jaić je nakon presude, u veljači prošle godine, pušten na slobodu (Županijski sud, Zrinjski trg 5, 9 sati).

ĐAKOVO - Konferencija za novinare u povodu završetka 33. plenarnog jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (Biskupski dvor, u 12 sati).

RIJEKA - Svečano otvorenje Zajčevih dana 2006. koje će započeti premijerom opere "Judita" Frane Paraća pod ravnanjem Nade Matošević u režiji Petra Selema ( HNK, u 19,30 sati).

ZABOK - Tiskovna konferencija povodom kulturne manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog na kojoj će biti predstavljen dobitnik književne nagrade Društva hrvatskih književnika K. Š. Gjalski (u dvorcu Gjalski, u Gredicama kraj Zaboka, u 11 sati).

ROVINJ - Svečano otvaranje Susreta književnika hrvatskih manjina s književnicima iz Hrvatske. Susreti traju do 21. listopada, a sudjeluje 20-ak književnika iz deset zemalja te 19 predavača. Cilj je susreta govoriti o pravima manjina isključivo sa stanovišta ljudskih prava a ne politike (Dom kulture, u 18,30 sati).

RIJEKA - Sveučilište u Rijeci i Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba potpisat će Sporazum o znanstveno-nastavnoj suradnji. U ime Sveučilišta sporazum će potpisati rektor akademik Daniel Rukavina, a u ime Instituta ravnatelj Milan Pelc. Cilj suradnje je osnivanje Centra za umjetničku topografiju čije bi sjedište bilo u budućem Sveučilišnom kampusu na Trsatu (rektorat Sveučilišta u Rijeci, Trg braće Mažuranića 10, u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe u povodu 50. obljetnice Mađarske revolucije i borbe za oslobođenje 1956. godine koju će otvoriti mađarski veleposlanik Laszlo Mohai i promocija knjige "Mađarska jesen 1956" novinara Đorđa Zelmanovića (Knjižnica B. Ogrizovića, Preradovića 5, u 13 sati.

ZAGREB - Predstavljanje novog romana Jurice Pavičića "Crvenkapica" (NSK, Hrvatske bratske zajednice bb, u 19,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Moja Polnoćka" autora dr. Radoslava Marića (Hrvatsko slovo, Hrvatske bratske zajednice bb, u 19,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙