FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 18. listopada

ZAGREB, 18 listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 18. listopada.
ZAGREB, 18 listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 18. listopada.

ZAGREB - Hrvatski sabor 22. sjednicu nastavit će raspravom o Izvješću o radu i poslovanju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u prošloj godini. U Izvješću, među ostalim, stoji da je krajem 2005. nešto manje od milijun i pol zaposlenih u Hrvatskoj osiguravalo mirovine za milijun i 80 tisuća umirovljenika s prosječnih nešto više od 1800 kuna mirovine. Po tim podacima HZMO-a ispada da je omjer umirovljenika i mirovinskih osiguranika, tj. zaposlenih u odnosu 1 naprema 1,39, što svjedoči o minimalnom poboljšanju. Sabor bi, u nastavku sjednice, trebao raspraviti i Izvješće o radu državnih odvjetništava u prošloj godini, u kojemu stoji da je u 2005. zaprimljeno oko 95 tisuća novih prijava, što je za dva posto manje nego u 2004. Rastao je, pak, broj prijava protiv poznatih počinitelja kaznenih djela, a tužiteljstva su u radu pokazivala zadovoljavajuću ažurnost. (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, u 9,30 sati).

PAKRAC - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrit će spomen-obilježje podignuto na mjestu masovne grobnice u spomen na devet žrtava iz Domovinskog rata zajedno s Marinom Grgić, kćerkom ekshumiranih žrtava Ane i Vladimira Zvonarića (na Starom sajmištu u Gavrinici, u 11,00 sati).

LOVAS - U spomen na 87 stradalih mještana općine Lovas u srpskoj agresiji, u Lovasu i Opatovcu obilježit će se 15. obljetnica stradanja tih mjesta. U 9,30 sati bit će položeni vijenci kod spomen križa u središtu Opatovca te na Domu kulture otkrivena spomen-ploča Hrvatskog društva logoraša srpskih koncetracijskih logora (HDLSKL). Za 10 sati je predviđeno polaganje vijenaca kod spomen obilježja na mjestu masovne grobnice u Lovasu te kod spomen križa u središtu Lovasa. Na objektu Poljoprivredne zadruge Lovas bit će otkrivena spomen ploča HDLSKL nakon čega će se u 11,30 sati u Domi kulture u Lovasu održati komemorativna sjednica općinskih vlasti.

ZAGREB - Konferencija za novinare ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića na kojoj će predstaviti početak provedbe nacionalnog programa prevencije raka dojke - "Mamografski screeninig", (Ministarstvo zdravstva, Ksaverska cesta 200 a, u 10,30 sati).

ZAGREB - Promocija zbornika radova s konferencije "Nacionalna sigurnost i perspektive prometa u RH" te konferencija za medije na kojima će govoriti i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak i predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak (Hrvatski sabor, dvorana Josipa Šokčevića, u 11,15 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskih zastupnika Mate Arlovića, Ljubice Brdarić, Mate Gavrana, Ljubice Lalić i Slavka Linića o gospodarskom stanju u Slavoniji i Baranji s posebnim osvrtom na položaj Sušionice za proizvodnju i sušenje povrća i voća u Vrpolju (Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog Kluba zastupnika IDS-a o financiranju lokalne uprave i samouprave, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, u 10 sati).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojoj će se, uz ostalo, na dnevnom redu naći prijedlozi odluke o imenovanju člana Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije i o razrješenju dijela članova Upravnog vijeća Hine (Hrvatski sabor, u dvorani Ivana Mažuranića, u 13,30 sati). Saborski Odbor za zakonodavstvo također će, kako je najavljeno, raspravljati o Vladinom prijedlogu razrješenja dijela članova Upravnog vijeća Hine.

OSIJEK - Predsjednica Hrvatske narodne stranke i potpredsjednica Sabora Vesna Pusić održat će predavanje na temu "Istočna Hrvatska i pravedno društvo" a zatim i konferenciju za novinare (Hotel Osijek, u 17,45 sati).

OMIŠ - Potpisivanje Memoranduma o podprojektima za sustave odvodnje otpadnih voda Makarske, Opuzena i Omiša te općina Dugi Rat i Rogoznica. Memorandume će potpisati ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, generalni direktor Hrvatskih voda Slavko Rajnović, direktor "Jadranskog projekta" d.o.o. Dinko Polić, te gradonačelnici Makarske, Opuzena i Omišta te načelnici općina Dugi Rat i Rogoznice (Hotel "Vila Dvor", u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom predstavljanja 41. Zagrebačkog salona arhitekture, (Udruženje hrvatskih arhitekata, Trg Bana Jelačića 3/I, u 12,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje monografije Marija Barbieri "Bugarski pjevači na hrvatskoj opernoj sceni" (HNK, Trg Maršala Tita 15, u 12 sati).

ZAGREB - Koncert Muenchenske filharmonije pod ravnanjem Lorina Maazela. Na programu koncerta su djela Prokofjeva i Kodaya (KD V. Lisinski, u 19,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙