FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP karate - katašice korak do medalje

TAMPERE/ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Samo je malo sportske sreće dijelilo hrvatsku žensku reprezentaciju da na startu 18. Svjetskog prvenstva u karateu, što se održava u Tampereu u Finskoj, dođe do pobjedničkog postolja.
TAMPERE/ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Samo je malo sportske sreće dijelilo hrvatsku žensku reprezentaciju da na startu 18. Svjetskog prvenstva u karateu, što se održava u Tampereu u Finskoj, dođe do pobjedničkog postolja.

Kata tim u sastavu Mirna Šenjug, Valerija Vujčić i Džulijana Popović probio se u polufinale glatkim pobjedama nad Crnom Gorom, Brazilom i Kanadom da bi u polufinalu tijesno izgubile od Francuske rezultatom 2:3. U direktnoj borbi za treće mjesto poražene su od Španjolske 0:5. Šteta, jer ovo je bila sjajna godina za naše djevojke, koje su imale uspješan niz u Zlatnoj ligi, te osvojile broncu na Europskom prvenstvu. Zlatna medalja pripala je Francuskinjama nakon pobjede protiv Japana, dok su treće mjesto podijelile Španjolska i Peru.

Nažalost, u kategoriji borbi ekipno hrvatske karatašice su doživjele neuspjeh. Premda se očekivala medalja, pokleknule su skoro na samom startu. Iako su superiorno porazile Češku u prvom kolu (Wolf, Janković i Bebek), u drugom kolu Turske je uz nekoliko sumnjivih sudačkih odluka slavila. Budući da je Turska ispala u polufinalu od Japana, hrvatska reprezentacija je ostala bez repesaža. Na kraju svjetske prvakinje u borbama ekipno postale su Japanke, drugo mjesto pripalo je Španjolskoj, dok su treće mjesto podijelile Švicarska i Njemačka.

U kategoriji muških kata timova, hrvatska reprezentacija, koja je europski doprvak, nije došla do medalje. Na tom putu zaustavio ih je Japan visokim rezultatom od 5:0 već u drugom kolu, iako su sjajno počeli pobjedom od 5:0 nad reprezentacijom Katra. Prvaci svijeta postali su Talijani pobjedom nad Francuskom, dok su treće mjesto podijelili Japan i Egipat.

Seniorska ekipa u borbama uspješno je odradila kvalifikacijski susret protiv Njemačke pobjedom od 3:2, te ih sutra u prvom kolu čekaju Nizozemci. Pobjede za Hrvatsku su ostvarili Dukić, Bračić i Mario Vučić, dok su poraze upisali Vukobrat i Danijel Vučić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙