FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večernji list dobio nagradu za medijsko praćenje SP 2006.

ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Međunarodno udruženje izdavača (Ifra) dodijelilo je "Večernjem listu" nagradu za treće mjesto u svijetu za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2006.
ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Međunarodno udruženje izdavača (Ifra) dodijelilo je "Večernjem listu" nagradu za treće mjesto u svijetu za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2006.

"Večernji list" je nagradu zaradio u kategoriji listova koji imaju nakladu između 100 tisuća i 250 tisuća primjeraka. Ova nagrada najveće je međunarodno priznanje koje je do sada dobila neka hrvatska tiskovina, kaže se u današnjem priopćenju za javnost "Večernjeg lista".

Svečana dodjela nagrada "Ifra XMA Cross Media Awards" održana je u srijedu, 11. listopada, u Amsterdamu u sklopu Ifrina sajma Expo 2006. Nagradu su u ime Večernjeg lista preuzeli predsjednik uprave Marjan Jurleka i glavni urednik Miljenko Manjkas.

Večernji list se tako našao u društvu najvećih svjetskih novina, poput Guardiana iz Velike Britanije, New York Timesa iz SAD, Nikon Keizai Shimbuna iz Japana, La Naciona iz Argentine i drugih, dodaje se u priopćenju.

Ifra, međunarodno udruženje izdavača koje broji više od 2000 članova, je u ožujku ove godine pozvala novinske kuće iz cijelog svijeta da se uključe u posebne medijske projekte osmišljene sa svrhom praćenja Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. Ukupno 55 različitih novinskih izdavača objavilo je 65 posebnih projekata. Nagrade su dodijeljene u tri kategorije, zavisno o veličini izdavačke kuće ili tiskovine.

U kategoriji listova koji imaju nakladu između 100 tisuća i 250 tisuća primjeraka prvu nagradu za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj dobio je La Nacion (Argentina), drugo mjesto pripalo je španjolskoj tiskovnoj grupaciji Vocento, a treći je bio "Večernji list".

U kategoriji listova koji imaju nakladu veću od 250 tisuća primjeraka prvo je mjesto pripalo Guardianu (Velika Britanija), iza kojeg su se plasirali Nikon Keizai Shimbun (Japan) i New York Times (SAD).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙