FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EADS imenovao Galloisa novim izvršnim direktorom Airbusa

PARIZ, 10. listopada 2006. (Hina/AFP/Reuters) - Europski zrakoplovni koncern EADS imenovao je novim izvršnim direktorom Airbusa supredsjedatelja uprave koncerna Louisa Galloisa koji je odmah najavio kresanje broja radnih mjesta.
PARIZ, 10. listopada 2006. (Hina/AFP/Reuters) - Europski zrakoplovni koncern EADS imenovao je novim izvršnim direktorom Airbusa supredsjedatelja uprave koncerna Louisa Galloisa koji je odmah najavio kresanje broja radnih mjesta.

Dosadašnji izvršni direktor Christian Streiff podnio je ostavku a zamijenio ga je Gallois koji će istodobno zadržati i svoju poziciju u EADS-u, stoji u priopćenju koncerna.

Odluka o promjeni na čelu Airbusa donesena je nakon prošlotjedne najave novih kašnjenja u realizaciji programa superjumbo A380, jednog od Airbusovih uporišta u natjecanju s američkim Boeingom. Program kasni već gotovo dvije godine pa se EADS suočava s gubitkom od 6,3 milijarde eura.

Usprkos Streiffovom odlasku koncern u cijelosti podupire njegov plan za preustroj Airbusa a francuski ministar financija Thierry Breton zatražio je njegovu neodgodivu realizaciju.

"EADS-ov odbor direktora imenovao je Louisa Galloisa izvršnim direktorom a odluka stupa na snagu odmah", navodi se u priopćenju koncerna.

Gallois će istodobno zadržati svoju poziciju supredsjedatelja EADS-a a nova će struktura omogućiti jednostavniji i efikasniji sustav upravljanja, tvrde u europskom zrakoplovnom koncernu.

Njemačka i Francuska imenuju po jednog supredsjedatelja koncerna a izvršni direktor Airbusa odgovara njemačkom supredsjedatelju EADS-a koji pak odgovara svom francuskom pandanu u koncernu.

"Francuska vlada smatra da je dobro imati jedinstvenu liniju upravljanja na relaciji EADS-Airbus", izjavio je francuski ministar financija na rubu sastanka s ministrima ostalih članica eurozone u Luxembourgu.

Novoimenovani izvršni direktor Airbusa Gallois upozorio je pak u utorak na vjerojatno bolno kresanje radnih mjesta s obzirom na odgode u isporuci zrakoplova i posljedično upozorenje da dobit neće ispuniti očekivanja.

"Broj radnih mjesta bit će smanjen", kazao je novi izvršni direktor Airbusa u razgovoru za francusku radijsku postaju Europe 1, dodavši ipak da će kresanje vjerojatno zahvatiti administraciju i upravu budući da je aktualna struktura previše teška a kompanija treba radnike kako bi mogla proizvoditi i isporučivati zrakoplove.

Odluke o Airbusovoj strukturi bit će donesene za nekoliko mjeseci, najavio je Gallois, izrazivši istodobno nadu da će uprava EADS-a sljedećih mjeseci odobriti pokretanje planiranog projekta proizvodnje zrakoplova srednje veličine A350.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙