FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schumacher: Sve je gotovo, Brazil će biti šetnja po parku za Alonsa

SUZUKA, 8. listopada 2006. (Hina/Reuters) - Nijemac Michael Schumacher (Ferrari) izjavio je kako je borba za naslov svjetskog prvaka u formuli 1 gotova.
SUZUKA, 8. listopada 2006. (Hina/Reuters) - Nijemac Michael Schumacher (Ferrari) izjavio je kako je borba za naslov svjetskog prvaka u formuli 1 gotova.

Schumacher nije završio današnju utrku za VN Japana, odustao je zbog kvara na motoru 17 krugova prije kraja utrke. Dotad je bio u vodstvu, ispred Fernanda Alonsa (Renault). Španjolski vozač je objeručke prigrabio priliku koja mu se ukazala, te je pobjedom na današnjoj utrci preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, ima deset bodova prednosti u odnosu na Michaela Schumachera. Posljednja utrka sezone vozi se u Brazilu, 22. listopada, a Alonsu je dovoljan jedan bod da bi obranio naslov prvaka.

"Da budem potpuno iskren, nema niti trunke šanse da u mirovinu odem sa još jednim naslovom svjetskog prvaka. Alonsu u Brazilu treba jedan bod i to će za njega biti šetnja po parku. Kalkulacije tipa 'ako ja pobjedim u Brazilu, a Alonso ostane bez bodova', čine mi se potpuno besmislenima", izjavio je Schumacher.

"Učinio sam sve što sam mogao i svi u Ferrariju mogu biti ponosni na ono što smo napravili ove sezone. Danas nije bilo sreće i što se tu može, nije kraj svijeta", dodao je Schumacher.

Unatoč tome što je na pragu obrane naslova, Alonso je prilično oprezan.

"Današnja pobjeda je veliko iznenađenje. No, ništa još nije gotovo, odluka pada u Brazilu. Ovo što se danas dogodilo Schumacheru, može se dogoditi meni za dva tjedna", izjavio je Alonso.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙