FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 7. listopada

ZAGREB, 7. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 7. listopada:
ZAGREB, 7. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 7. listopada:

SPLIT - Osnivač i ravnatelj Mediteranskog instituta za istraživanje života Miroslav Radman i prva nositeljica projekta, znanstvena suradnica Instituta Ruđera Boškovića Ksenija Zahradka predstavit će novo hrvatsko znanstveno otkriće mehanizma popravljanja genoma bakterije deinoccocus radiodurans. Predstavljanju će nazočiti i govoriti premijer Ivo Sanader, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća MedILS-a akademik Vlatko Silobrčić i gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić (prostorije Mediteranskog instituta, Meštrovićevo šetalište bb, u 11 sati)

ZAGREB - Hrvatski forum protiv raka dojke "Europa Donna", već sedmi put prve subote u listopadu organizira akciju "Dan ružičaste vrpce" u Zagrebu i 32 veća grada u Hrvatskoj. Na glavnom skupu u Zagrebu okupit će se oko 1000 žena iz cijele Hrvatske u zajedničkoj akciji pod nazivom "Pet do 12", a pridružit će im se i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić te mnoge osobe iz javnog života. Glavni cilj akcije je ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Akcija započinje ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (u 11,55), odakle će povorka krenuti preko Trga bana Jelačića do Cvjetnog trga. Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke, a njen simbol je ružičasta vrpca.

ZAGREB - U središtu SDP-a u Zagrebu predsjednik stranke Ivica Račan ugostiti će, kako je najavljeno, "101 građanina na kavi". Odgovarat će na njihova pitanja, a razgovor će uživo prenositi Radio 101, u čijem programu su slušatelji glasovanjem izabrali Račana za svog domaćina (Iblerov trg 9, u 12,30 sati).

HRVATSKA KOSTAJNICA - Hrvatska seljačka stranka (HSS) održat će konferenciju za novinare na kojoj će predsjednik HSS-a Josip Friščić i članovi Glavnog odbora stranke govoriti o zaključcima Glavnog odbora (Gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava 2 u 12,30 sati)

GROŽNJAN - U organizaciji dvaju zborova Hrvatskog novinarskog društva (HND) - Zbora novinara za zdravstvo i medicinu te Zbora novinara za zaštitu okoliša, održati će se Konferencija o maslinovu ulju i zdravlju. Konferencija počinje (u 12 sati) okruglim stolom o zakonu o maslinama. Zdravstvena konferencija pod nazivom "Maslinovo ulje i koža" održat će se u 16 sati.

RIJEKA - Šesto hodočašće hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Svetištu Majke Božje Trsatske. Održava se u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a sudjelovat će oko 1100 branitelja i članova njihovih obitelji. Predvodit će ga potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor (početak u 11 sati)

GOSPIĆ - Počinje dvodnevna izložba "Jesen u Lici" na kojoj će više od 130 izlagača iz cijele Hrvatske pokazati poljoprivredo-prehrambene proizvode i dostignuća obiteljskih gospodarstava i poduzetnika Like i Primorja. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije. Prati je i izložba umjetničkih radova etnografske zbirke, a na središnjem gradskom trgu u Gospiću nastupit će kulturno-umjetničko društvo s izvornom ličkom pjesmom i folklorom.

PULA - U pulskom brodogradilištu "Uljanik" bit će porinut u more brod za prijevoz 7.000 automobila i kamiona "hoegh delhi" nosivosti 16.700 tona za norveškog naručitelja Gram & Co. AS iz Osla. Riječ je o prvom od dva broda za koje je ugovor potpisan 2003. (brodogradilište "Uljanik", u 12 sati). Nakon toga će se održati i svečanost krštenja broda za prijevoz vagona nosivosti 5.946 tona "Makhachkala 4" za naručitelja Shippinh limited - Malta.

ZAGREB - Predstavljanje dokumentarnog filma "Istina će vas osloboditi" o stradanjima i uništavanju sakralnih objekata tijekom Domovinskog rata (kino Europa, Varšavska 3 u 11 sati)

ZAGREB - Svečano otvorenje izložbe "Stvaratelji dviju kultura" koju su organizirale Nacionalna i sveučilišna knjižnica iz Zagreba i Narodna in univerzitetna knjižnica iz Ljubljane. Izložbu će otvoriti ministar kulture Božo Biškupić (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4 u 12 sati)

ZAGREB - Prva ovosezonska premijera Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu jest opera "Don Giovanni" Wolfganga Amedeusa Mozarta u režiji Olivera Tambosija i pod ravnanjem maestra Johannesa Wildnera (Trg maršala Tita 15, u 19,30 sati)

VARAŽDIN - Na 36. varaždinskim baroknim večerima mezzosopranistica Ruža Pospiš Baldani proslaviti će 45. obljetnicu umjetničkog rada koncertom uz pratnju Filharmonijskog komornog orkestra iz Muenchena (Katedrala, 19,30 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙