FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BINA-Fincom, BINA-Istra i Hoteli Haludovo povećavaju temeljni kapital

ZAGREB, 3. listopada 2006. (Hina) - BINA-Fincom, BINA-Istra i Hoteli Haludovo povećavaju temeljni kapital
ZAGREB, 3. listopada 2006. (Hina) - BINA-Fincom, BINA-Istra i Hoteli Haludovo povećavaju temeljni kapital

HINA - Financijski servis

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je tvrtkama BINA-Fincom i BINA-Istra te Hotelima Haludovo prospekte o izdavanju dionica privatnom ponudom.

Kako se navodi u rješenju Hanfe, tvrtki BINA-Fincom, u čijem je 67-postotnom vlasništvu BINA-Istra, odobreno je izdavanje 204.500 redovnih dionica privatnom ponudom, ukupne vrijednosti od 20,45 milijuna kuna, temeljem odluke generalnog direktora tvrtke o povećanju temeljnog kapitala tvrtke iz kolovoza ove godine.

Tako će temeljni kapital BINA-Fincoma biti uvećan s trenutnih 152,77 milijuna kuna na 173,22 milijuna kuna, a pravo prvenstva upisa novih dionica imat će postojeći dioničari, sukladno njihovom sadašnjem udjelu u temeljnom kapitalu tvrtke.

Temeljni kapital BINA-Istre bi se pak trebao povećati za 30,5 milijuna kuna, sa 227,2 milijuna kuna na 257,7 milijuna kuna, i to izdavanjem 305.000 redovnih dionica, a pravo prvenstva također će imati postojeći dioničari, sukladno njihovom trenutnom udjelu.

Hotelima Haludovo je Hanfa pak odobrila izdavanje 2.553.101 redovne dionice ukupne nominalne vrijednosti 51,6 milijuna kuna.

Kako stoji u Hanfinom rješenju, skupština Hotela Haludovo odlučila je u prosincu prošle godine da se temeljni kapital društva poveća ulaganjem prava (novčane tražbine) u iznosu od 1,75 milijuna kuna te unosom nekretnina u općini Bogović (nekoliko zemljišta i na njima sagrađenih zgrada 'Marina' i 'Hotel Maestral'), u vrijednosti od 49,3 milijuna kuna.

Ujedno, odlučeno je da sve novoizdane dionice, uz isključenje prava prvenstva ostalih dioničara, upisuje i uplaćuje tvrtka Eco-Development d.o.o. iz Malinske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙