FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. listopada 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 3. listopada 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

JANESWILLE - Američka je policija uhitila ženu zbog zanemarivanja hrčaka, i to njih 39 od kojih je šest uginulo. Policija, koju je pozvala ženina cimerica, je uhitila 23-godišnju ženu jer je zanemarila 39 svojih hrčaka ne omogućivši im hranu i vodu i odgovarajući prostor za ljubimce. Udruga za zaštitu životinja uklonila je 33 živih hrčaka i tijela šest uginulih hrčaka. Protiv iste žene već je podignuta jedna tužba za zanemarivanje životinja jer nije osigurala hranu i dom za svoju njemačku dogu u kolovozu.

LOS ANGELES - Animirana komedija "Open Season" redateljice Jill Culton tijekom prvog vikenda prikazivanja u sjevernoameričkim kino-dvoranama zaradila je 23 milijuna dolara, prenosi BBC. Glasove životinjama posudio je niz poznatih holivudskih zvijezda. Martin Lawrence oživio je pripitomljenog grizlija Booga, koji se sprijateljio sa smotanim jelenom Elliotom kojemu je glas posudio Ashton Kutcher. Debra Messing glas je posudila dobroj šumarki Beth koja je odgojila Booga. Skupinu uvijek ljutitih vjeverica predvodi vjeverica McSquizzy kojoj je škotski akcent posudio škotski glumac Billy Connoly. Sa zaradom od 17,7 milijuna dolara tijekom vikenda na drugo je mjesto izbio akcijski triler "The Guardian" s Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi. Film koji je po zaradi prošli vikend bio na prvom mjestu "Jackass: Number two" pao je na treće mjesto, a zaradio 14 milijuna dolara.

HANOVER - Prehlađeni ljudi trebali bi se suzdržati od konzumiranja alkohola i pušenja, izjavio je Heinz Jarmatz iz Udruge liječnika u njemačkoj državi Donjoj Saskoj. "Alkohol predstavlja opterećenje za jetru", rekao je. On koči sposobnost tog organa da proizvodi antitijela i stoga može pojačati intenzitet i produljiti trajanje prehlade. Međutim, alkohol u malim količinama može ubrzati oporavak jer "širi krvne žile i zagrijava tijelo", kazao je Jarmatz. "Mala količina" znači jedna do dvije čajne žličice ruma u šalici čaja. Što se tiče pušenja, dim "blokira kretanje cilia (sitnih dlačica) u bronhijima i sprječava iskašljavanje sekreta", upozorio je Jarmatz. Nakupljeni sekret u bronhijima je pogodna sredina za razmnožavanje klica, dodao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙