FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 3. listopada

ZAGREB, 3. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 3. listopada.
ZAGREB, 3. listopada 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 3. listopada.

ZAGREB - Sjednica Odbora za obitelj, mladež i šport Hrvatskog sabora. Na dnevnom redu je prijedlog zakona o vijećima mladih, izvješće o provedbi Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe opojnih droga u Hrvatskoj u 2005. godini te prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu predlagatelja zastupnika Dragutina Lesara (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića u 13,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora. Na dnevnom redu sjednice je, uz ostalo, prijedlog nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010., te godišnje izvješće o radu državnih odvjetništava u 2005. godine (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića u 16 sati).

KAŠTEL NOVI - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položit će temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata sa 90 stanova (Rudine u 9,45 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare "Bedema ljubavi - pokreta majki za mir" i Instituta Ivo Pilar, na kojoj će biti najavljen znanstveni skup koji će se održati 6. listopada u povodu 15. obljetnice osnutka "Bedema ljubavi" (prostorije Instituta Ivo Pilar, Marulićev trg 19 u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu nedavno obznanjenog velikog otkrića rasvjetljavanja mehanizma samopopravljanja stanične DNK (tzv. "staničnog uskrsnuća") skupine hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Miroslavom Radmanom i Ksenijom Zahradkom. U sklopu konferencije bit će organiziran i obilazak laboratorija u Institutu Ruđer Bošković, u kojem je napravljena većina istraživanja koja su dovela do tog otkrića. Na konferenciji će govoriti Ksenija Zahradka, prva autorica članka u Natureu u kojem su objavljeni rezultati istraživanja, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Mladen Žinić i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (Institut Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54 u 10,30 sati).

ZAGREB - Svečanost uručivanja prve rate najveće stipendije u Hrvatskoj (40.000 kuna tijekom 10 mjeseci) za 32 studenata u sklopu akcije "Top stipendija za top studente". Svečanom uručenjem Diners kartica sa prvom ratom Top stipendije ovogodišnjim dobitnicima završit peta "Top stipendija za top studente" tjednika Nacional. Kartice će Top studentima uručiti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (rektorat Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 u 12,30 sati).

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o minimalnim radnim i socijalnim standardima utvrđenim između predstavnika brodara i pomoraca. Potpisivanju Sporazuma nazočiti će ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta (zgrada Ministarstva, Prisavlje 14, velika dvorana na 9. katu u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u povodu objave rezultata provedene Ankete o zadovoljstvu pacijenata u općoj/obiteljskoj medicini i bolničkoj zdravstvenoj zaštiti. Konferenciji će nazočiti ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željko Baklaić i voditelj primarne zdravstvene zaštite Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ranko Stevanović (Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ksaver 200a, velika dvorana u 11 sati).

VODICE - Otvorenje kongresa s međunarodnim sudjelovanjem Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju koji će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića do 7. listopada održavati u Vodicama. Tom će se prigodom obilježiti i proslaviti 30. obljetnica osnutka Društva. Znanstveni program kongresa obuhvaća nekoliko tema - nukleinske kiseline, proteini, stanična biokemija, molekularne osnove bolesti i terapije, hrana i prehrana, ekologija i toksikologija, nove tehnologije i bioinformatika. U njima će sudjelovati 27 predavača iz Hrvatske i inozemstva, usmenim priopćenjima predstavit će se 15 mlađih znanstvenika (Kulturni centar Vodice, Ive Čače 8 u 17 sati).

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota primit će veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u RH Catharinu Mariu-Trooster s kojom će, kako je najavljeno iz Ureda vukovarskog gradonačelnika, razgovarati o projektu ponovne uspostave trajektne linije između Vukovara i vojvođanskog mjesta Bač, koji u cijelosti financira Kraljevina Nizozemska (Gradsko poglavarstvo u 10 sati).

VUKOVAR - Izaslanstvo grupe francusko-hrvatskog prijateljstva pri Nacionalnoj skupštini Francuske, koje boravi u Hrvatskoj, primit će u 13,30 sati u Palači Srijem vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota, a potom će se u 16,15 sati članovi izaslanstva u Palači Srijem, susresti i s predstavnicima Koordinacije Vijeća nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

PULA - Na godišnjem pastoralnom skupu hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz hrvatskih katoličkih misija zapadne Europe, koji se od 2. do 6. listopada održava u Puli na temu "Aktualni trenutak Crkve i Domovine", predavanje će o Aktualnom trenutku Crkve u Hrvatskoj održati Stjepan Baloban, a o problemima i perspektivama katoličke crkve u BiH održati Ivo Balukšić (hotel Brioni u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare slikara Dragice Cvek Jordan i Vasilija Josipa Jordana. Uz autore, o njihovim djelima novinarima će govoriti likovni kritičari Andriana Škunca i Giorgio Segato (Galerija Mona Lisa, Tkalčićeva 77 u 12 sati).

RIJEKA - Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci počinje novu sezonu 2006./2007. svečanom premijerom predstave "Kazimir i Karolina" Oedoena von Horvatha, u režiji Paola Magellija. Kazališni prvak Galiano Pahor ujedno će proslaviti 30 godina umjetničkog rada (HNK u 19,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙