FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak istrage o korupciji u Premiershipu

LONDON, 2. listopada 2006. (Hina/Reuters) - Dugo očekivani rezultati službene istrage o korupciji u engleskom nogometu još će neko vrijeme biti nepoznati javnosti.
LONDON, 2. listopada 2006. (Hina/Reuters) - Dugo očekivani rezultati službene istrage o korupciji u engleskom nogometu još će neko vrijeme biti nepoznati javnosti.

Premda je policija trebala u ponedjeljak objaviti rezultate svoje istrage, koja je trajala sedam mjeseci i kojom je obuhvaćeno 25 klubova i 362 transfera "plavci" su zatražili dodatnih 60 dana kako bi do kraja istražili cijeli slučaj.

Policija se u narednom periodu želi fokusirati na 39 ugovora u osam klubova koji su pobudili najviše sumnje u nečasne radnje.

"U interesu je javnosti da do kraja rasvijetlimo cijelu priču. Tijekom posljednjih mjeseci došli smo do niza zanimljivih informacija i podataka i vrlo sam optimističan oko raspleta naše akcije," poručio je policijski dužnosnik John Stevens.

Izvršni direktor Premiershipa, Richard Scudamore podržao je nastavak policijske akcije kako bi se razjasnile sve sumnje oko moguće korupcije i tajnih ugovora u engleskom nogometu.

"Moramo cijeli priču istjerati do kraja. I klubovi podržavaju akciju jer sve ovo šteti našem ugledu. Moramo vratiti kredibilitet našem nogometu," poručio je Scudamore.

Premda policija već mjesecima istražuje poslovanje pojedinih klubova i menadžera, cijela priča se probila u javnost nakon što je britanski BBC emitirao tajno snimljeni dokumentarni film "Pod krinkom - prljave nogometne tajne". U filmu se tvrdi da je 18 sadašnjih i bivših trenera u Premiershipu sudjelovalo u nezakonitim radnjama, odnosno da su od menadžera raznih nogometaša primili mito kako bi ubrzali transfere igrača iz kluba u klub. Optužbe su izrečene na račun trenera Boltona Sama Allardycea i njegova sina Craiga, a spomenuti su i trener Portsmoutha Harry Redknapp, te prvi čovjek omladinskog pogona Chelseaja Frank Arnesen. Svi oni su opovrgnuli tvrdnje o nezakonitim radnjama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙