FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slab početni odaziv birača u Hercegovini na općim izborima u BiH

MOSTAR, 1. listopada 2006. (Hina) - Na izborima u Bosni i Hercegovini u Hercegovini je u nedjelju ujutro zabilježen slab odaziv birača.
MOSTAR, 1. listopada 2006. (Hina) - Na izborima u Bosni i Hercegovini u Hercegovini je u nedjelju ujutro zabilježen slab odaziv birača.

Do 13 sati u Mostaru je na birališta izašlo samo oko 14 posto glasača, u Stocu 7 posto, a u Tomislavgradu 9 posto, izjavila je za HINA-u koordinatorica nevladine promatračke mreže "BH OKO" Sonja Karačić.

Po njenim riječima ovako slab odaziv glasača u Hercegovini posljedica je poteškoća sa biračkim popisima.

"Mnogi birači dođu na biračka mjesta na kojima su glasovali i za ranijih izbora ali se sada njihova imena ne nalaze na popisima na tim glasačkim mjestima nego ih se usmjerava na druga biračka mjesta. Dio glasača zbog toga odustaje od glasovavnja", rekla je Sonja Karačić.

Ona je također kazala kako je jedno biračko mjesto u Drvaru jutros otvoreno sa zakašnjenjem od 20 minuta jer je kutija u kojoj je bio glačaki materijal bila otvorena te je ustanovljeno da je nedostajalo nekoliko glasačkih listića. "Nisu poznati razlozi zbog čega je ova kutija u Drvaru bila otvorena a morala je radi regularnosti glasovanja biti zatvorena", rekla je ova koordinatorica promatračke mreže.

Ona je potvrdila da je i Posušju otvaranje jednog glasačkog mjesta kasnilo 20 minuta jer, kako je objasnila, nije bilo propisno pripremljeno za glasovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙