FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 29. rujna

ZAGREB, 29. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 29. rujna.
ZAGREB, 29. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 29. rujna.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora (Trg Sv. Marka 6 u 9,30 sati). Sjednica će početi raspravom o prijedlogu zakona o potvrđivanju memoranduma o razumijevanju između Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju Hrvatske u višegodišnjem programu Zajednice u području energije: "Inteligentna energija u Europi" (2003.-2006.), Uslijedit će rasprava o vladinu prijedlogu odluke o izmjeni odluke o redoslijedu i dinamici privatizacije INA - Industrije nafte d.d. Zatim će biti riječi o konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader primit će izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u prigodi obilježavanja Dana policije (zgrada Vlade, Trg Sv. Marka 2 u 11 sati)

STUBIČKE TOPLICE - Sastanak mješovite hrvatsko-slovenske komisije u Stubičkim Toplicama nakon kojeg bi trebali biti poznati svi detalji vezani za zajedničku izgradnju protupoplavnog nasipa na lijevoj obali Mure.

ZAGREB - Na Županijskom sudu u Zagrebu počinje ponovljeno suđenje Hrvoju Petraču zbog sudjelovanja u otmici maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca. Petrač je u odsutnosti proglašen krivim i kao inicijator otmice maloljetnika osuđen na šest godina zatvora, kaznu je potvrdio Vrhovni sud, no kako mu je suđeno u odsutnosti, ima pravo na ponovljeno suđenje. Na zagrebački Županijski sud Petrač će biti doveden iz zatvora u Remetincu, gdje je smješten nakon što su ga je u kolovozu ove godine izručila Grčka u kojoj je lani uhićen na temelju međunarodne tjeralice. Suđenje će početi čitanjem USKOK-ove optužnice koja Hrvoja Petrača tereti da je s Ivanom Matekovićem dogovorio otmicu Zagorčeva sina i poticao na nju. Zagorčev sin otet je 23. veljače 2004. ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Novac do danas nije pronađen (Županijski sud u 10 sati)

ZAGREB - U povodu obilježavanja Dana policije i blagdana Sv. Mihovila održat će se svečana akademija (KD Vatroslava Lisinskog, mala dvorana u 20 sati)

POŽEGA - Konferencija za novinare Sindikata državnih službenika i namještenika RH povodom početka blokade Županije (zgrada Županije, Županijska 3 11 sati)

ZAGREB - Tribina "Hrvati u Sloveniji - jučer, danas, sutra" (Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3 u 13 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare prigodom predstavljanja hrvatskih nakladnika na međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu (HGK, Draškovićeva 45 u 10 sati)

ZAGREB - Balet HNK započinje novu sezonu izvedbom baleta "Giselle" Adolphea Adama (HNK u 19,30 sati)

ZAGREB - Hrvatsko društvo pisaca (HDP) i uredništvo časopisa Sarajevske bilježnice predstavit će dva nova broja tog časopisa posvećena suvremenoj drami i romanu, a nakon toga će se održati tribina "Regionalna suradnja i europska orijentacija" (HDP, Basaričekova 24 u 18 sati)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙