FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Janša "raščistio nesporazume" s predsjednikom Drnovšekom

LJUBLJANA, 28. rujna (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u četvrtak da više nema nesporazuma između njega i predsjednika države Janeza Drnovšeka.
LJUBLJANA, 28. rujna (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u četvrtak da više nema nesporazuma između njega i predsjednika države Janeza Drnovšeka.

"U srijedu smo nakon dugo vremena imali razgovor i raščistili sve nesporazume. Nadam se da više neće dolaziti do javnih polemika, osobito ne onih koji su imali odjek u inozemstvu, a Sloveniji to ne koristi", rekao je Janša na konferenciji za novinare posvećenoj aktualnoj političkoj situaciji.

Odnosi između Janše i Drnovšeka napeti su već nekoliko mjeseci, a nesporazumi su kulminirali odlukom Drnovšeka da otkaže više svojih posjeta inozemstvu, među ostalim i posjet Španjolskoj na najvišoj protokolarnoj razini, na poziv španjolskog kralja Juana Carlosa.

Janša je u četvrtak, odgovarajući na pitanja novinara, zanijekao Drnovšekovu tvrdnju da vlada nije napravila sve da do posjeta dođe, te da već dugo drži mjesto veleposlanika u Madridu nepopunjenim.

"To nije jedini takav slučaj i Španjolska nije jedina država u kojoj imamo otpravnika poslova", rekao je Janša. Najavio je da očekuje da će kao predsjednik vlade posjetiti Španjolsku i to svakako do kraja iduće godine, budući da Slovenija 1. siječnja 2008. preuzima mjesto predsjedateljice Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙