FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turudić: Sve spremno za ponovljeno suđenje Hrvoju Petraču i ostalima

ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Sve je spremno za sutrašnji početak ponovljenog suđenja Hrvoju Petraču, Ivanu Matekoviću i ostalim optuženima za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.
ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Sve je spremno za sutrašnji početak ponovljenog suđenja Hrvoju Petraču, Ivanu Matekoviću i ostalim optuženima za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

"Glavna rasprava počinje sutra u 10 sati, bez obzira hoće li biti dovršeno uređenje Velike dvorane", kazao je Hini sudac Ivan Turudić koji je predsjedavao sudskim vijećem i na prvom suđenju za otmicu Zagorčeva sina.

Turudić je rekao da je sve spremno te da sutra u sudnici očekuje sve optuženike i njihove branitelje. Kao alternativno mjesto za održavanje glavne rasprave naveo je tzv. sindikalnu dvoranu u kojoj je održano prvo suđenje.

Dodao je da se do sada akreditirao velik broj fotografa za snimanje početka suđenja te da televizijama neće biti dozvoljeno snimanje.

Sudsko vijeće pod Turudićevim predsjedanjem je u veljači prošle godine Hrvoja Petrača i ostalu devetoricu optuženika proglasilo krivim. Petrač je tada kao inicijator zločina osuđen na šest godina zatvora, a kaznu mu je u travnju ove godine Vrhovni sud potvrdio. No, budući da mu se sudilo u odsutnosti iskoristio je pravo na ponavljanje postupka.

Njegov novi branitelj Anto Nobilo ne želi otkriti strategiju obrane, no najavio je da će već sutra predložiti nove dokaze koji će, tvrdi, ići u prilog njegovom branjeniku.

Osim Hrvoju Petraču, ponavlja se suđenje i braći Mateković koji su također osuđeni u odsutnosti. Među optuženima opet će se naći i Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Stevo Smrček. Protiv njih postupak će se ponoviti u odnosu na dio optužnice koja ih tereti za udruživanja radi počinjenja kaznenog djela, odnosno udruživanje u grupu koja je planirala otmice djece još nekih bogatih građana.

Zagorčev sin otet je 23. veljače 2004. ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Novac do danas nije pronađen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙