FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIGA - Jedanaestogodišnji dječak iz Latvije nazvao je nekoliko puta vatrogasce i uputio im prijetnje bombom kako bi isprobao novi mobitel koji mu je dao otac, potvrdili su u srijedu vatrogasci. Glasnogovornica vatrogasaca kazala je da ih je dječak nazvao tri puta i rekao da je u zgradi bomba. Zgrada je evakuirana i zatvoreno je okolno područje dok se provodila pretraga zgrade. Nakon što bomba nije pronađena vatrogasci su izvijestili policiju koja je ubrzo ušla u trag "malom teroristu". S obzirom da je maloljetan dječaku se ne može suditi, međutim, njegovi roditelji će imati puno neprijatnosti, kazala je glasnogovornica vatrogasaca.

LIMOGES - Osamdeset šest vrtnih patuljaka okupilo se u utorak u dvorištu škole Ventadour u Limogesu, u okviru akcije koju je pokrenula "Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka", preuzimajući ujedno odgovornost za počinjeno djelo, priopćila je policija. Patuljci su oteti u Limogesu i susjednim mjestima. Otmičari su pokraj tih neobičnih školaraca ostavili precizan popis zahtjeva za oslobađanje patuljaka kao i adrese vlasnika. Vlasnici će vrtne patuljke moći preuzeti u glavnom policijskom uredu u Limogesu.

STOCKHOLM - Ulična rasvjeta isključit će se u četvrtak navečer u tri grada na Islandu kako bi njihovi stanovnici mogli neometano uživati u promatranju noćnog neba. Vlasti u Reykjaviku pozvale su stanovništvo neka sjedi ispred svojih kuća u mraku i putem radio prijemnika sluša komentare astronoma koji će za nacionalni radio opisivati noćno nebo, kazao je u srijedu pisac Andri Snaer Magnason o događaju koji se organizira u sklopu filmskog festivala. Svjetla će se ugasiti u 22 sata, što znači oko dva sata nakon što zanoći, a ostat će ugašena pola sata i u tom će razdoblju 250.000 stanovnika Reykjavika moći vidjeti Polarnu svjetlost, svjetlucavu svjetlosnu zavjesu koja se često vidi na sjeveru a uzrokuju je solarne čestice uhvaćene Zemljinim magnetskim poljem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙