FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 28. rujna

ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 28. rujna.
ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 28. rujna.

ZAGREB - Nastavak 28. sjednice Hrvatskog sabora. Po predviđenu dnevnom redu, uz ostalo, zastupnici će raspraviit nekoliko zakonskih prijedloga o potvrđivanju međudržavnih ugovora. Među njima je prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora sa Saveznom Republikom Njemačkom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja kod poreza na dohodak i imovinu te prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora između hrvatske i švedske vlade o suradnji u borbi protiv kriminala. Bit će riječi i o potvrđivanju ugovora s Europskom unijom o sigurnosnim postupcima za razmjenu tajnih podataka. Očekuje se i rasprava o konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o prijevozu u cestovnom prometu. (Trg sv. Marka u 9,30 sati)

ZAGREB - Sjednica Vlade (Trg sv. Marka 2 u 13 sati)

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će ključeve automobila desetorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine koji to pravo prvi put ostvaruju preko Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (Ministarstvo, Park Stara Trešnjevka 4 u 11,30 sati)

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana srca Hrvatsko kardiološko društvo u suradnji s Hrvatskim društvom za arterosklerozu Hrvatskoga liječničkog zbora organizirat će procjenjivanje kardiovaskularnog rizika saborskih zastupnika i tako nastojati još više popularizirati nužnost prepoznavanja opasnosti i načina njihova sprječavanja (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka, prostor pred Malom vijećnicom u 9 sati)

ZAGREB - Okrugli stol "Pravo na informaciju i zaštitu tajnosti podataka" u povodu Međunarodnog dana - građani imaju pravo znati (Vijećnica Pravnog fakulteta u 12,30 sati)

ZAGREB - Puštanje u rad novog informativnog sustava otisaka prstiju AFIS, koji predstavlja informatizaciju zbirke otisaka papilarnih linija prstiju i dlanova Centra za kriminalistička vještačenja "Ivana Vučetića", a služi za identifikaciju počinitelja kažnjivih djela i osoba koje se lažno predstavljaju. Glavni cilj primjene AFIS-a jest omogućiti cjelovitu automatizaciju u identifikaciji kako bi se uspješnije otkrivala kažnjiva djela. (Ravnateljstvo policije, Ilica 335 u 10 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Transparency Internationala Hrvatska o temi "Koliko su dostupne informacije građanima u Republici Hrvatskoj" (Mrazovićeva 9 u 11 sati)

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj bi vijećnici, među ostalim, trebali raspravljati o polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna grada Zagreba za razdoblje siječanj-lipanj 2006. (Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5 u 9 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge radničkih sindikata Hrvatske o temi "Jamči li petpostotno povišenje plaća državnih službenika jačanje ili raspad sustava" (Ulica kralja Držislava 4 u 10 sati)

RIJEKA - Konferencija za novinare u povodu otvorenja sezone 2006./2007. i proslave 30 godina umjetničkog rada kazališnog prvaka Galiana Pahora svečanom praizvedbom pučkog komada Oedoena von Horvatha "Kazimir i Karolina" u režiji Paola Magellija (predvorje HNK u 10 sati)

ROVINJ - Otvorenje izložbe slika Ferdinanda Kulmera (Galerija Adris u 20 sati)

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i članovi Županijskog poglavarstva posjetit će lokalitet Vučedol gdje završavaju ovogodišnja arehološka istraživanja što se provode u okviru Vladina projekta istraživanja, obnove i revitalizacije kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol (Vučedol u 9,30 sati)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Tomislava Žigmanova "Hrvati u Vojvodini danas - traganje za identitetom" (DHK, Trg bana J. Jelačića 7/I u 12 sati)

ZAGREB - U Finskom veleposlanstvu bit će dodijeljene nagrade pobjednicima kviza koji su u povodu Europskog dana jezika priredili kulturni instituti i veleposlanstva zemalja članica Europske unije akreditirani u Hrvatskoj, Izaslanstvo Europske komisije i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (Eurocentar, Miramarska 23 u 10,30 sati)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙