FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

KIJEV - Predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji boravi u Kijevu na obilježavanju 65. godišnjice nacističkog pokolja nad Židovima u Babij Jaru, odvojeno je u srijedu razgovarao s izraelskim predsjednikom Moshe Katsavom i ukrajinskim kolegom Viktorom Juščenkom. Bilateralni odnosi Hrvatske i Izraela te stanje na Bliskom istoku i jugoistoku Europe bile su središnje teme razgovora hrvatskog predsjednika i izraelskog kolege Katsava. Sa svojim domaćinom ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom Mesić je razgovarao o konkretnim bilateralnim pitanjima istaknuvši kako je važno što prije do kraja liberalizirati vizni režim te iskoristiti postojeće mogućnosti gospodarske suradnje, uključujući i zajedničko nastupanje na trećim tržištima.

TIRANA - Ministri obrane zemalja jugoistočne Europe, uključujući Hrvatsku, okupili su se u srijedu u Tirani s američkim kolegom Donaldom Rumsfeldom kako bi raspravljali o borbi protiv terorizma i aspiracijama za ulazak u NATO. "Sudjelovanje ministra Rumsfelda na ovoj konferenciji vrlo je važna podrška naporima zemalja angažiranih u borbi protiv terorizma koje teže prijemu u strukture NATO-a", kazao je na otvaranju sastanka albanski premijer Sali Berisha.

KIJEV - Nove tehnologije komunikacije i obrazovanja bit će glavne teme 11. summita frankofonije koji će od četvrtka u Bukureštu okupiti predstavnike 63 zemalja, uključujući i Hrvatsku koju će predstavljati predsjednik Republike Stjepan Mesić. Ovogodišnji, 11. po redu summit frankofonije po prvi se puta održava u istočnoj Europi, i to na visokoj razini - od 63 izaslanstava, 33 zemlje će predstavljati predsjednici ili premijeri, dok će ostale poslati ministre vanjskih poslova, s izuzetkom Libanona koji šalje svog ministra kulture.

BANGKOK - Tajlandska vojna hunta objavit će u nedjelju ime premijera koji će naslijediti milijardera Thaksina Shinawatru, svrgnutog 19. rujna, izjavio je u srijedu glasnogovornik vojske. Ranije je list Bangkok Post objavio da je umirovljeni tajlandski general Surayud Chulanot (63), karijerni vojnik i bliski savjetnik tajlandskog kralja, najveći favorit za preuzimanje premijerskog položaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙