FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Na američkom se tržištu ovih dana pojavila prva vrsta uzgojenih hipoalergenih mačaka, pa će ih njihovi obožavatelji koji su do sada bili alergični na ovu životinjsku vrstu konačno moći imati za kućne ljubimce, prenose britanski mediji. Američka biotehnološka tvrtka Allerca izvijestila je kako je selekcijom uspjela uzgojiti spomenutu vrstu mačaka smanjivši određeni tip proteina koji potiče alergijske reakcije kod ljudi. Glasnogovornik tvrtke kazao je kako takve životinje kod ljudi neće uzrokovati crvenilo očiju, kihanje niti astmu koju često pokreće upravo alergija na mačke. Zanimljivo je da je lista čekanja u Sjedinjenim Državama, unatoč cijeni od 3.950 dolara "po komadu", već prilično dugačka.

SYDNEY - Većina osoba koje namirnice kupuju preko internetskih stranica, najčešće odabere zdraviju hranu nego kada je kupuje u trgovinama, ustvrdili su australski znanstvenici koji su studiju proveli na oko 500 "online" kupaca. "Online" kupci su u svoje košarice stavili 10 posto manje proizvoda koji su sadržavali zasićene masnoće, odlučujući se češće za zdravije proizvode, prenose britanski mediji. Znanstvenici s australskog George Institute for International Health ustanovili su da je internetskim kupcima to postala stalna praksa.

LIMA - Arheolozi su u Peruu nedavno otkrili izvrsno očuvane mumificirane ostatke više od 40 pasa umotanih u platno koji su pokopani u grobnicama uz njihove vlasnike, prenose britanski mediji. Do otkrića se došlo tijekom arheoloških iskopavanja koji su trebali omogućiti nove podatke o načinu života pretkolumbovskog južnoameričkog naroda Chiribaya koji je između 900. i 1350. godine živio na području južnog Perua. Psi naroda Chiribaya, koje su znanstvenici prozvali "chiribayskim ovčarima", bili su poznati čuvari ljama i nisu se žrtvovali, poput pasa u nekim drugim starim kulturama, već su se mumificirali i pokapali, uz posude s hranom i zajedno s njihovim vlasnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙